Hrvatska igrica Hollywood Story osvojila igrače u arapskim zemljama

blank

Hrvatska gaming kompanija Nanobit osvaja nova tržišta – njihovu igricu Hollywood Story preuzelo je milijun i pol igrača u 17 zemalja arapskog svijeta, a isprobala ju je i kraljica Ranija od Jordana

Regija u koju se ubrajaju Saudijska Arabija, Katar, Kuvajt, Bahrein, Oman, Jemen, Irak, Jordan, Libanon, Palestina, Sirija, Egipat, Sudan, Libija, Tunis, Alžir i Maroko odlično je primila hrvatsku igricu Hollywood Story. Tijekom samo tri mjeseca od lansiranja, igrica je u 17 zemalja preuzeta više od milijun i pol puta. U mnogima zemljama je među top 3 na ljestvicama Apple i Google Play trgovina.

blank

Točnije, radi se o igrici Fashion Queen. Hollywood Story je, zbog specifičnosti tržišta, jezično i kulturološki prilagođen za arapski svijet pa je igra u tom području poznata pod nazivom Fashion Queen. Riječ je o igri zabavnog karaktera kroz koju igrač gradi svoj lik koji postaje hollywoodska zvijezda. Da je Nanobitova igra u arapskim zemljama postala ultimativni hit potvrđuje i posjet kraljice Ranije od Jordana središnjici Tamatema gdje je ona iz prve ruke iskušala mogućnosti igre. I oduševila se.

Nanobit je na arapsko tržište mobilnih igara odlučio krenuti u partnerstvu s vodećim izdavačem igara u MENA regiji (Bliski Istok i Sjeverna Afrika), Tamatemom iz Jordana, s kojim planiraju nastaviti dalje razvijati postojeću igru. Zagrebačku tvrtku Nanobit je Financial Times uvrstio na listu najbrže rastućih tech kompanija Europe. Njihove igre ukupno su preuzete više od 130 milijuna puta, a na mjesečnoj razini ih igra više od 10 milijuna aktivnih igrača sa svih kontinenata svijeta.