Hrvatski Telekom donirao tablet uređaje i besplatan internet

blank

Od početka programa 2020. godine korisnici domova naučili su kako koristiti razne digitalne alate poput uspostavljanja WhatsApp video poziva

Korisnici 54 doma za starije osobe diljem Hrvatske povezani su sa svojim obiteljima i prijateljima zahvaljujući donacijama Hrvatskog Telekoma, a kroz najnoviju donaciju uključeno je dodatnih 12 domova za starije osobe u nacionalni program digitalne edukacije Generacije zajedno.

Korisnici domova imaju priliku naučiti kako koristiti digitalne alate uz pomoć volontera HT Grupe. Riječ je o četvrtoj fazi programa društveno odgovornog koncepta U dobrim rukama.

Domovi koji su primili donaciju i sudjeluju u najnovijoj fazi programa kojeg Hrvatski Telekom provodi u suradnji s Volonterskim centrom Zagreb su: Dom za starije osobe Korčula, Dom za starije i nemoćne osobe Konavle, Dom za starije i nemoćne osobe Novigrad, Dom za starije i nemoćne osobe Velika, Doma za starije osobe Volosko Opatija, Dom za starije osobe Marko A. Stuparić Veli Lošinj, Dom za starije i nemoćne osobe Petrinja, Dom za starije i nemoćne osobe Makarska, Dom za starije i nemoćne osobe Knin, Dom za starije osobe Tisno, Dom za starije osobe Oklaj te Dom za starije i nemoćne osobe Vinkovci.

„Najljepša stvar kod tehnologije je da ona u svojoj suštini povezuje, povezuje sve generacije, neovisno o lokacijama na kojima se nalaze, otvarajući pritom priliku za bezbroj nekih novih, boljih mogućnosti. Tako je i s programom Generacije zajedno koji smo pokrenuli svjesni koliko je našim starijim sugrađanima u domovima teško biti odvojeni od svojih obitelji i prijatelja. Kako velik broj naših građana starije životne dobi nema dovoljno digitalnih vještina upravo zato smo pokrenuli ovaj program s ciljem digitalnog opismenjavanja korisnika domova za starije diljem Hrvatske. Danas tako 54 doma diljem Hrvatske, od Dubrovnika, Vela Luke, Splita, Visa, Šibenika, Zagreba, Petrinje, Koprivnice, Čakovca, Slavonskog Broda, Vinkovaca, Vukovara…., imaju tablete i pristup internetu, a mnogi od njih su tako prvi put surfali internetom, ostvarili svoj prvi WhatsApp video poziv, a njihova sreća i zadovoljstvo savladavanjem novih znanja je nešto na što smo jako ponosni“, izjavio je Ivan Bartulović, član Uprave za ljudske resurse Hrvatskog Telekoma.