Hrvatski učenici su se vratili u školu. Kako se osjećaju?

blank

Po prvi put od ožujka 2020. godine djeca, učitelji i profesori pokušavaju se vratiti u školu – većina od njih uživo

I dok su djeca uzbuđena što će se vratiti nastavi uživo nakon mjeseci virtualnog učenja, drugi oprezno prate rastuće pedijatrijske slučajeve i hospitalizacije. Nažalost, postoji mogućnost da će delta soj koronavirusa unijeti neizvjesnost i poremetiti planove čak i ovoj akademskoj godini.

Rakuten Viber donosi uvid u razmišljanja tisuća svojih korisnika vezano uz njihove želje i osjećaje prema novoj školskoj godini. Gotovo 200.000 sudionika iz Hrvatske i deset susjednih država poput Grčke, Mađarske, Srbije, Bosne, Bugarske, Ukrajine, Slovačke, Češke, Poljske i Slovenije sudjelovalo je u mini-istraživanju s ciljem dobivanja uvida u stavove vezane uz školovanje usred epidemije COVID-19.

Anketa se bavila novom školskom godinom. Hrvati su izričiti u želji da se vrate u školske klupe sudeći po odgovoru u kojem se 83% sudionika izjasnilo da se želi vratiti tradicionalnom načinu obrazovanja. Za usporedbu, učenje na daljinu odabralo je samo 8% hrvatskih ispitanika dok je 9% onih koji su otvoreni za opciju pola-pola.

Na drugo pitanje: Koji način učenja smatrate najučinkovitijim? više od 80% svih regionalnih ispitanika odabralo je odgovor „učenje u učionici“.

Prema rezultatima ankete u službenom communityju Viber Hrvatska, aplikacija je zadržala vodeću poziciju kad je u pitanju preferirani način komunikacije s roditeljima, učiteljima i kolegama u razredu putem kojeg se dijele informacije oko domaćih zadaća ili online satova.

Kako bi i tijekom ove školske godine podržao učenike i zagarantirao im dobru zabavu Viber je izradio posebno dizajniran paket naljepnica kojeg možete preuzeti ovdje.

blank