Hrvatski učitelji naučili kako koristiti Minecraft: Education Edition

blank

Minecraft: Education Edition učitelji će koristiti u pripremi lekcija za svoj predmet te kako učenike potaknuti da uče na kreativniji način

180 hrvatskih učitelja osnovnih i srednjih škola je u seriji webinara naučilo kako koristiti Minecraft: Education Edition. Sudjelovali su u seriji webinara o učenju na kreativniji način, stjecanju osnovnih znanja o kodiranju i usvajanju vještina 21. stoljeća. Slijedi božićno Minecraft: Education Edition natjecanje u kojem mogu sudjelovati svi učitelji sudionici webinara te učenici iz njihovih razreda, a tema izazova je Božićna tržnica odnosno kreiranje božićnog prizora.

blank

Webinar je tijekom prosinca organizirao Microsoft. U projekt se dobrovoljno uključilo i 15 Microsoftovih stručnjaka za inovacije u obrazovanju (Microsoft Innovative Educator) koji su tijekom serije webinara napravili svoje lekcije i na kraju webinara učiteljima – sudionicima predstavili svoje radove.

Saznajemo da su učitelji bili vrlo aktivni tijekom webinara, postavljali mnoštvo pitanja, proaktivno tražili još treninga te pohađali dodatne Minecraft tečajeve kako bi nadogradili svoje znanje. Treninzi su pokazali kako je Minecraft: Education Edition vrijedan alat za razvoj vještina 21. stoljeća te koliko je jednostavno potaknuti kreativnost učenika i njihove vještine kodiranja u učionici.

Minecraft: Education Edition je platforma za učenje temeljena na igri. Promovira kreativnost, suradnju i rješavanje problema u digitalnom okruženju. Koriste je učitelji u više od 115 zemalja, i to za različite predmete unutar školskog kurikuluma.