Huawei AppGallery: 500 posto više igara u odnosu na godinu ranije

blank

Rast mjesečno aktivnih korisnika Huaweijeve trgovine aplikacijama je 33 posto dok je distribucija aplikacija porasla za 83 posto

2,3 milijuna developera širom svijeta razvijaju različite aplikacije za korisnike Huaweijevih pametnih telefona i tableta, što je za 77 posto više u odnosu na prošlu godinu. 300.000 developera aktivno je izvan Kine.

Broj globalnih korisnika AppGallery trgovine porastao je na 530 milijuna mjesečno aktivnih korisnika (MAU), a u Europi se povećao za 61,5 posto na godišnjoj razini te iznosi 42 milijuna korisnika. U odnosu na 2019. godinu u trgovini AppGallery dostupno je 120.000 aplikacija integriranih s HMS Core, što je porast od 118 posto.

blank

U 2020. godini aplikacije su imale 384,4 milijardi preuzimanja, što je za 174 milijarde više nego u 2019. godini. Gaming je jedna od glavnih kategorija koje generiraju rast, s više od 500 posto više igara koje su dostupne na platformi u odnosu na godinu ranije. Huaweijevi korisnici su među prvima iskusili novi gameplay, s prošlogodišnjim lansiranjima novih naslova, uključujući AFK Arenu, Asphalt 9: Legends, Clash of Kings i druge popularne igre.

U trgovini se nalaze i mnogobrojne domaće mobilne aplikacije, poput bankarskih, medijskih kuća, sva tri hrvatska mobilna telekom operatora i pripadajućih brandova, nekih osiguranja, pošte, oglasnika, Hrvatskih cesta, vremenske prognoze…

„Naporno radimo kako bi korisnicima osigurali sve željene aplikacije. Odnos i suradnja s developerima u Hrvatskoj je sjajna. U samo nekoliko mjeseci smo ulistali sve bitne domaće aplikacije, rekao je Norman Mueller, direktor poslovnog razvoja za Huawei Mobile Services u Hrvatskoj.

Norman Mueller
Norman Mueller