Huawei i Leica stvaraju novu povijest fotografije

blank

Znate li otkud potječe naziv Leica? Nijemac Ernst Leitz osnovao je 1914. godine kompaniju za proizvodnju fotoaparata i fotografske opreme, a naziv Leica derivat je prvih triju slova prezimena
osnivača (Leitz) i prva dva slova riječi camera: Lei+ca. I tako je nastala Leica, a sve ostalo je povijest.

Kad se spoje dva vrhunska branda jedini rezultat može biti čisto savršenstvo. Pokazuje to i dokazuje uspješna suradnja dva vodeća svjetska branda u svojim područjima – Huawei u mobilnoj telefoniji i Leica s poviješću u fotografiji dužoj od 100 godina.

Leica je brand s poviješću dužom od 100 godina. Ključ našeg uspjeha kontinuirano je prepoznavanje potreba naših korisnika i usvajanje s najboljim mogućim rješenjima. Huawei ima vrlo sličnu filozofiju razvoja svojih proizvoda. Suradnja nam je prirodna jer razumijemo da većina korisnika upotrebljava mobilne telefone za snimanje svojih najboljih trenutaka u životu. Zajedno s Huaweijom željeli bismo ovo iskustvo učiniti posebnim i izvanrednim“, izjavio je Marius Eschweiler, globalni direktor za razvoj poslovanja tvrtke Leica Camera AG.

blank
Ernst Leitz, osnivač kompanije Leica

Partnerstvo dva branda u svijetu mobilne fotografije započelo je 2015. godine, a rezultat je model pametnog telefona Huawei P9 s kojim je 2016. godine Huawei cijelom svijetu predstavio mogućnosti mobilnog fotoaparata s dvije leće. Daljnje usavršavanje dviju stražnjih kamera uslijedilo je s modelom Huawei P10. Kruna suradnje s njemačkom kompanijom Leica je Huawei P20 Pro, prvi pametni telefon s trostrukom stražnjom lećom.

Kad je krajem ožujka ove godine predstavljen u Parizu, P20 Pro izazvao je neviđen interes svih svjetskih medija. Za nevjerojatne mogućnosti trostruke kamere zainteresirali su se i neovisni DxOMark stručnjaci koji su nakon opsežnih testiranja Huaweiju P20 Pro dodijelili najveću ocjenu u povijesti – čak 109 bodova. Prvi sljedeći model iza lidera P20 Pro na DxOMark listi osvojio je 103 boda. Mnogi drugi ovogodišnji flagshipovi kaskaju za Huaweijem s još manjim brojem osvojenih bodova. U čemu je tajna najboljeg ovogodišnjeg pametnog telefona Huawei P20 Pro?

blankUgradnjom čak tri Leica leće na stražnjoj strani vrhunski izrađenog kućišta od stakla, Huawei P20 Pro asocira na profesionalne mogućnosti kakve krase vrhunske DSLR fotoaparate s mnogostrukim ručnim postavkama i promjenjivim objektivima. Huaweijevo inovativno rješenje u suradnji s brandom Leica daleko je praktičnije jer nema potrebe za izmjenom objektiva, a moguće je 3x optičko zumiranje bez gubitka kvalitete, kao da ste izmijenili objektiv.

Huawei P20 Pro nudi i ručne postavke kamere kako bi se kao finalni rezultat dobila još savršenija fotografija, ali se i pri automatskim postavkama uz pomoć Huaweijeve umjetne inteligencije postižu nevjerojatni rezultati usporedivi s vrhunskim fotoaparatima s promjenjivim objektivima. Rezultat su detaljne fotografije širokog dinamičkog raspona te suptilni tonovi pri izravnoj sunčevoj svjetlosti. Za fotografije s minimalnim šumom pri slabom osvjetljenju ne morate koristiti stativ, a kamera u Huaweiju P20 Pro je ISO lider – u ručnim postavkama korisnik može postaviti ISO 102.400. Višestruko je to veće nego što nude profesionalne kamere poput Canon EOS 5D Mark II (25.600) i Sony NEX-7 (16.000).

Trostruka kamera pametnog telefona Huawei P20 Pro uz Kirin 970 procesor i unaprijeđenu umjetnu inteligenciju sposobna je prepoznati više od 500 različitih scenarija u 19 kategorija. Huawei i Leica pišu novu povijest mobilne fotografije, budite dio te povijesti i ostavite svoj trag u digitalnom svijetu na perfektan način, bez kompromisa po pitanju kvalitete.

blank