Tele2 Hrvatska uspješno završio drugo tromjesečje 2018

blank

Tele2 u Hrvatskoj posluje dobro, sudeći po informacijama koje smo dobili. Ukupni prihodi mobilnog operatora Tele2 Hrvatska u Q2 2018 ostvareni su u iznosu od 322 milijuna kuna (rast od 2%), EBITDA je iznosila 49 milijuna kuna (rast od 67% u odnosu na prošlu godinu).

Rast je u Q2 2018 Tele2 zabilježio u svim segmentima koji uključuju prihod od krajnjih korisnika, veleprodaje, usluga i prihoda od opreme, odnosno uređaja, što pokazuju i odlični poslovni rezultati. EBITDA marža iznosila je 15% dok je u istom razdoblju prošle godine iznosila 9%.
Za prvih šest mjeseci 2018. ostvareni su ukupni prihodi od 645 milijuna kuna što je porast od 8%, a EBITDA je rasla čak 83% u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Iznimno smo zadovoljni s postignutim rezultatima u proteklom razdoblju. Prihodi od usluga prema krajnjim korisnicima porasli su za 13% prije svega zbog rasta broja korisnika te jačanja popularnosti opcije BEZBROJ GB. Značajan rast EBITDA primarno je rezultat snažnog povećanja prihoda kompanije, a dijelom je na povećanje utjecalo i smanjenje naknade za frekvenciju koje je stupilo na snagu 1. siječnja 2018. Ostvarene uštede omogućile su nastavak ulaganja u kvalitetu mreže te osigurale bolje razine korisničkog iskustva. Isto tako, tijekom navedenog razdoblja Tele2 je svoju komunikaciju usredotočio na platformu BEZBROJ GB koja korisnicima nudi neograničenu slobodu komuniciranja.
Proteklo razdoblje obilježio je i iskorak u mobile gaming partnerstvom s tvrtkom Valiance, vodećom svjetskom kompanijom za mobilni gaming. Prvi offline turnir održan je u lipnju, a s organizacijom turnira nastavljamo u rujnu“, komentirao je rezultate drugog tromjesečja 2018. godine predsjednik Uprave Tele2 Hrvatska Viktor Pavlinić.

Rezultati Tele2 Grupe u Q2 2018

Na razini Grupe Tele2 je ostvario ukupni prihod u iznosu 6,5 milijardi švedskih kruna, što je povećanje od 6% u odnosu na isto razdoblje 2017. godine. EBITDA je porasla za 13% u odnosu na drugi kvartal prošle godine te je u drugom tromjesečju ove godine iznosila 1,8 milijardi švedskih kruna.

Tele2 je u Hrvatskoj, kao treći mobilni operator, startao s radom 17. listopada 2005. godine.