Huawei ima velike planove po pitanju 5G mreža

blank

Huawei će do kraja 2019. godine proizvesti 600.000 5G baznih stanica, a sljedeće godine dodatnih najmanje 1,5 milijuna 5G baznih stanica, izjavio je Ren Zhengfei, osnivač Huaweija

Kroz sljedećih 18 mjeseci Huawei planira proizvesti više od 2 milijuna 5G baznih stanica, najavio je masovnu proizvodnju 5G baznih stanica osnivač Huaweija. Proizvest će ih samostalno, a cilj je biti lider u 5G tehnologiji.

Kompanija je do sada potpisala ugovore u više od 50 zemalja diljem svijeta za izgradnju i implementaciju 5G mreže, a bez obzira na ograničenje pristupu tržištu SAD-a imaju velike planove.

U Huaweiju nemamo želju za ničim osim za isporukom kvalitetnih tehnoloških proizvoda našim kupcima. Desetljećima smo gradili sustav, ulagali u njega, širili poslovanje i borili se na tržištu. Godišnje trošimo 15 do 20 milijardi dolara samo na istraživanje i razvoj novih tehnologija, stoga vjerujemo da kad je pitanje o tehnologiji – Huawei zaslužuje biti svjetski lider“, izjavio je Zhengfei.

Zhengfei je potvrdio da Huawei ima kompletnu tehnologiju za proizvodnju 5G baznih stanica i da u tom dijelu ne ovisi o drugim proizvođačima.

U izvješću o globalnoj viziji za industriju, Huawei predviđa da će do 2025. godine na svijetu biti implementirano više od 6,5 milijuna 5G baznih stanica dok će se naprednom mrežom nove generacije koristiti gotovo 3 milijarde korisnika interneta.