Huawei je 2020. godinu završio u plusu

blank

Nisu im naudile američke sankcije, a niti koronavirus – Huawei je unatoč teškoj 2020. godinu završio pozitivno

Globalni prihodi od prodaje u prošloj su godini iznosili 136,7 milijardi američkih dolara, što je za 3,8 posto više u odnosu na lani, a neto dobit dosegla je 9,9 milijardi dolara, što je za 3,2 posto više u odnosu na prošlu godinu, objavio je Huawei u svojem godišnjem poslovnom izvješću za 2020. godinu. Izvješće je neovisno revidirano od strane KPMG, međunarodne računovodstvene tvrtke.

„Usprkos izazovima koje smo imali u prošloj godini, uspjeli smo ostvariti planirane rezultate. Nastavili smo s inovacijama kako bismo stvorili dodatnu vrijednost za naše korisnike, pomogli smo u borbi protiv pandemije te smo podržali ekonomski i društveni napredak diljem svijeta. Također, dodatno smo unaprijedili svoje poslovanje, što je dovelo do značajnih postignuća i ostvarenja prognoziranih rezultata. Nastavit ćemo usko surađivati s našim kupcima i partnerima, podržavajući društveni napredak, gospodarski rast i održivi razvoj“, rekao je Ken Hu, rotirajući predsjednik Huaweija.

U 2020. godini Huawei je osigurao stabilan rad više od 1.500 mreža u više od 170 zemalja i regija tijekom lockdowna, što je pomoglo u osiguravanju rada i učenja na daljinu, kao i internetskoj kupnji diljem svijeta. U suradnji s partnerima, kompanija je omogućila iskustvo vrhunske povezanosti gdje god se nalazili. Kompanija je surađivala s organizacijama širom svijeta kako bi implementirala više od 3.000 inovativnih 5G projekata u više od 20 industrija poput rudarstva, proizvodnje čelika i poljoprivrede.