Huawei nova Y61 s baterijom od 5000 mAh

blank

Uz bateriju i kamere su magnet koji će vaše ruke privući prema novom Huaweijevom pametnom telefonu iz serije nova

Uz 5000 mAh novi Huawei nova Y61 omogućuje 9,5 sati igranja, 25 sati telefonskih poziva, 13,5 sati surfanja webom i 13,3 sata video streaminga. Kad se baterija potroši tu je Huawei SuperCharge od 22,5 W uz koji se puni mnogo brže od konkurentskih proizvoda u istoj cijeni.

Razlog je što Huawei nova Y61 ima pametnog asistenta za kapacitet baterije koji kroz ugrađeni algoritam može inteligentno detektirati kapacitet baterije i slati korisniku podsjetnike na punjenje.

Glavna kamera na stražnjoj strani ima 50 megapiksela te se uz dodatnu dubinsku i makro kameru stvara bokeh pozadina odnosno snimaju detalji s vrlo male udaljenosti od samo nekoliko centimetara, bez gubitka oštrine.

blank

Huawei nova Y61 podržava Super Night Shot koji uz algoritam za smanjenje šuma omogućuje snimanje prekrasnih noćnih pejzaža bez stativa. Uz Super Night Shot može se snimiti do 6 sekundi uz otvorenu blendu i dulju ekspoziciju. AI Snapshot i Huawei algoritam za detekciju scene inteligentno otkrivaju kretanje subjekta i prilagođavaju brzinu zatvarača kamere prilikom fotografiranja te se automatski zamrzava trenutak u kretanju.

Stražnja kamera dolazi sa značajkom Slow Motion koja se može vrlo kreativno upotrijebiti, posebno za kreatore sadržaja koji aktivno snimaju videozapise ili vlogove. Kamera uz Master AI može inteligentno identificirati određene objekte i scene, optimizirati boju i svjetlinu te postići bolje fotografije u različitim scenama poput portreta, hrane, izlaska/zalaska sunca, snijeg i drugih motiva.

blank

Zaslon je dijagonale 6,52 inča, rezolucije 1600 x720 i donosi značajke kao što su 8x Ultra High Resolution Touch Control koji osigurava preciznost na razini piksela. Povrh toga, inteligentni Dimming Master također može zabilježiti korisničke preferencije zatamnjenja u okruženjima sa slabim i jakim osvjetljenjem i generirati referentne vrijednosti za njihove preferencije. Korisnička željena razina svjetline bilježi se jednom, a kada se korisnik ponovno nađe u istom tamnom ili svijetlom okruženju, može se automatski prilagoditi željenoj vrijednosti.

Novi je model dostupan u tri boje – Elegantna Midnight Black nijansa nadahnuta je tihim noćnim nebom punim zvijezda, Sapphire Blue podsjeća na dragocjeni dragi kamen i nijansa je koja se često viđa na kraljevskoj i glamuroznoj odjeći dok je Mint Green svijetla, pastelno zelena inspirirana bojama prirode. Cijena za Huawei nova Y61 je 1379 kuna (studeni 2022.).

blank

blank

blank