Huawei Watch 3 i Huawei Watch 3 Pro

Huawei Watch 3
Huawei Watch 3

Prvi uređaji koji će imati potpuno novi operativni sustav Huawei HarmonyOS su dva pametna sata jednostavnog naziva Watch

Huawei Watch 3 prvi je uređaj s HarmonyOS, a cijela Watch serija počela je davne 2015. godine s prvim Huaweijevim pametnim satom s okruglim ekranom dok su u to vrijeme mnogi konkurenti imali pravokutne ili kvadratne ekrane. 2017. godine je uslijedio Huawei Watch 2.

Huawei Watch i Huawei Watch 2
Huawei Watch i Huawei Watch 2

I novi model Watch 3 ima okrugli ekran, a pored ekrana se nalazi krunica na kojoj piše Huawei Watch, a koja se koristi za odabir opcija okretanjem krunice te odabir pritiskom na nju. U donjem desnom dijelu kućišta je dodatna tipka. Kućište je od 316L nehrđajućeg čelika.

Sat Watch 3 ima AMOLED ekran od 1,43 inča, uz 326 ppi, omogućuje svjetlinu od 1000 nita, uz frekvenciju osvježavanja od 60 Hz. Preko sata se može odgovarati na pozive i uspostavljati pozive, ima eSIM tako da se može putovati samo sa satom, bez spojenog mobitela (ovo je dostupno samo uz kineske mobilne operatore).

Huawei Watch 3
Huawei Watch 3

blank blank

Podržava mnoge funkcije poput navigiranja, slušanja glazbe, snimanja glasovnih zabilješki… Omogućuje i plaćanje u trgovinama preko sata. Sat se može koristiti i za upravljanje uređajima kod kuće, kroz smarthome sučelje. Podržano je i upravljanje automobilom na kojem se može podesiti klimatizacija, na primjer, te provjeriti koliko benzina imamo u rezervoaru.

Udaljeno upravljanje kamerom je također podržano. Naravno, podržano je i mjerenje svih danas uobičajenih funkcija poput zasićenosti kisika u krvi, broja otkucaja srca, krvnog tlaka… Baterija traje do 14 dana. Cijena za Huawei Watch 3 je 2599 yuana, što je oko 2495 kuna.

Huawei Watch 3 Pro
Huawei Watch 3 Pro

Huawei Watch 3 Pro je također novi pametni sat, a dolazi u dvije verzije – Classic i Elite te ima safirno staklo i kućište od keramike. Podržava lokacijske servise, ali uz visoku preciznost, daleko veću nego što drugi pametni satovi nude. Baterija traje do 7 dana u Smart načinu te 21 dan u Ultra načinu rada. Cijena za Huawei Watch 3 Pro je 3299 yuana, što je oko 3167 kuna.

blank blank blank