Huawei Y5p s inteligentnim otključavanjem lica

blank

Za funkciju prepoznavanja lica vlasnika telefona nećete morati izdvojiti previše novca jer novi Huawei Y5p košta samo 749 kuna

Nekad su napredne funkcije pametnih telefona bile rezervirane samo za najskuplje modele. Danas je bitno da telefon ima prednju kameru koja se uz inteligentno AI prepoznavanje lica te napredni algoritam i precizno mapiranje lica može koristiti i za aktivnu zaštitu. Upravo to nudi novi Huawei Y5p, novi predstavnik Huaweijeve serije Y u kojoj je predstavljen i model Huawei Y6p.

Cijena za 4G pametni telefon Huawei Y5p (lipanj 2020.) je prihvatljivih 749 kuna, a za taj novac dobit ćete kompromis u nekim stavkama: IPS ekran je u omjeru 18:9, uz dijagonalu od 5,45 inča te prekriva oko 74 posto prednje površine, uz HD rezoluciju 720 x 1440 piksela.

blank

Baterija je kapaciteta 3020 mAh, koliko nudi i prošlogodišnji model Huawei Y5 (2019), uz punjenje preko microSD utora snagom od 1 A. Zadržana je i radna memorija od 2 GB, ali je interna memorija povećana na 32 GB. Uz microSD kartice memorija se proširuje za dodatnih 512 GB.

U pogledu prednje kamere nije se ništa mijenjalo, s tim da se selfie kamera od 5 megapiksela više ne nalazi unutar ureza u ekranu nego iznad ekrana. Stražnja kamera ima jedan senzor od 8 megapiksela, iako biste se i vi sigurno okladili da se radi o najmanje tri senzora. Huaweijevi dizajneri su na dobar način smjestili samo jedan senzor unutar izdvojenog kvadrata koji se nalazi na Midnight crnoj, Mint zelenoj i Phantom plavoj plastičnoj stražnjoj podlozi.

blank

blank

Huawei Y5p pokreće čipset Mediatek MT6762R s osam procesorskih jezgri na taktu do 2 GHz, OS je Android na kojem je baziran EMUI 10.1. Za dodatne mobilne aplikacije koristi se Huaweijeva AppGallery trgovina s aplikacijama u kojoj se mogu pronaći i mnoge hrvatske aplikacije, uobičajene u Android Play trgovini.