IFA 2020 Berlin: TCL predstavio dva nova tableta s inovativnom tehnologijom ekrana

blank

TCL je u Berlinu na specijalnom izdanju IFA sajma predstavio dva nova tableta s najnovijom inovativnom tehnologijom ekrana NXTPAPER

Dva nova tableta imaju nazive TCL 10 TABMAX i TCL 10 TABMID, a glavna značajka je korištenje TCL-ove nove tehnologije NXTPAPER uparene s reflektirajućim zaslonom radi prenamjene prirodnog svjetla. Ovo je prvi ekran na svijetu s “nula naprezanja očiju” koji se može koristiti za veće površine, poput tableta.

blank

TCL-ova zaštićena tehnologija zaslona NXTPAPER umjetnička je kombinacija zaslona i papira te je vrhunac dvogodišnjeg istraživanja i dizajna proizvoda, ali i 11 patenata za zaštitu očiju. Ova tehnologija zaslona pruža Full-HD rezoluciju koja nudi papirnati vizualni doživljaj u boji, bez treperenja i štetnog plavog svjetla. TCL to postiže kombiniranjem visoko reflektirajućeg zaslona koji koristi TCL-ovu tehnologiju za ponovnu upotrebu prirodne svjetlosti

Za to je dobio certifikate o zaštiti očiju od njemačkog laboratorija Rhine, kao i SGS laboratorija te njemačkog VDE.blank

U usporedbi s tradicionalnom e-tintom, TCL NXTPAPER ima 25 posto veći kontrast u usporedbi s tipičnim LCD zaslonom. TCL NXTPAPER je do 36 posto tanji što omogućuje da uređaji budu puno tanji i lakši. NXTPAPER tehnologija zaslona također je više od 65 posto učinkovitija od tipičnog LCD-a, što omogućuje bolju učinkovitost baterije i ukupno dulji vijek trajanja baterije uređaja.

Dizajnirana posebno za uređaje većeg formata, poput tableta, tehnologija TCL NXTPAPER idealna je za učenje i čitanje, ali također omogućuje glatku reprodukciju video zapisa što stvara bolje iskustvo rada i učenja.

blank

Tableti TCL 10 TABMAX i TCL 10 TABMID oslobađaju vašu kreativnu stranu i omogućuju vam da posao obavite s bilo kojeg mjesta.

TCL 10 TABMAX

Uz 10,36-inčni FHD+ zaslon, 8,3 mm uski okviri i široki zaslon omogućuju vam da oslobodite svoj kreativni rad bez ograničenja. Uz tablet se može koristiti i TCL Stylus olovka za crtanje i pisanje, baš poput olovke na papiru. Uz ultra nisku latenciju, prirodan osjećaj u ruci i elegantan dizajn, TCL Stylus savršen je pratitelj ovog tableta.

Tablet omogućuje 4G video pozive visoke definicije, koristeći napredni sustav s dvostrukim mikrofonom koji hvata vaš glas i koristi značajku smanjenja šuma kako bi osigurao nesmetanu komunikaciju. Ima dva zvučnika, prednju kameru od 8 megapiksela, uz softverska rješenja iz Googlea i Microsofta koja vam omogućuju da ostanete produktivni s bilo kojeg mjesta.

Android 10 tablet ima 4 GB RAM memorije i 64 GB interne memorije, uz proširenje microSD karticama do 256 GB.

TCL 10 TABMAX
TCL 10 TABMAX

TCL 10 TABMAX nudi inteligentnu zaštitu za oči, zaštitu od štetnog plavog svjetla te bolju svjetlinu i tonalitet na dnevnom svjetlu ili u uvjetima slabog osvjetljenja. Signalizirat će alarm ako se gledatelj nalazi na udaljenosti od 25 cm od zaslona, potičući tako veću udaljenost za zaštitu očiju. Roditelji mogu koristiti dječji način rada kako bi postavili korisničko sučelje prilagođeno djeci i roditeljsku kontrolu za dodatnu zaštitu.

Tablet se može koristiti i kao pametni kućni zaslon koji prikazuje fotografije, vrijeme i promet, a uz integraciju s Google asistentom može se lako upravljati zadacima i reproducirati glazbu koristeći samo zvuk svog glasa.

TCL 10 TABMAX dolazi i sa stražnjom kamerom od 13 megapiksela, ima veliku bateriju kapaciteta od 8000 mAh za cjelodnevnu upotrebu. Bit će dostupan u 4G i Wi-Fi verziji, na određenim tržištima, a prodaja počinje u Q4 2020 po cijenu od 299 eura, odnosno 249 eura.

TCL 10 TABMID

Tablet TCL 10 TABMID nudi visokokvalitetne značajke u laganijem, elegantnijem dizajnu mase od samo 325 g i debljine od samo 8,5 mm. Ima 8-inčni FHD IPS zaslon i postavlja potpuno nove standarde uz zaslon NXTVISION, kako bi se osiguralo da zaslon tableta ne izgubi svjetlinu, kontrast ili boju pod bilo kojim kutom. Također ,smanjenjem plavog svjetla ublažava umor, uz način čitanja koji prilagođava zaslon crno-bijeloj boji, a istovremeno podešava svjetlinu i kontrast, u ovisnosti o okolini.

TCL 10 TABMID
TCL 10 TABMID

Ljubiteljima zabave svidjet će se moćni zvučnički sustav i dubok zvuk za audio i video reprodukciju. Pokreće ga Qualcomm Snapdragon 665 čipset s osmojezgrenim procesorom i GPU-om visokih performansi za internetske igre. TCL 10 TABMID je izvrstan izbor i za djecu; poput modela TCL 10 TABMAX, i TABMID 4G nudi dječji način koji predstavlja korisničko sučelje prilagođeno djeci i roditeljskoj kontroli.

TCL 10 TABMID u prodaju dolazi početkom četvrtog tromjesečja 2020, ima 4G i Wi-Fi povezivost, a cijena od 229 eura uključuje bateriju od 5500 mAh za cjelodnevnu upotrebu, senzor otiska prsta te premium, specijalnu tamno-plavu stražnju masku. Nudi prednju kameru od 5 megapiksela i stražnju kameru od 8 megapiksela, 4 GB radne i 64 GB interne memorije, uz proširenje microSD karticama do 256 GB.