IFA 2020 Berlin: Pametni sat TCL za starije osobe koje žele biti povezane

blank

TCL-ov novi pametni sat namijenjen je starijim osobama koje i u poodmakloj dobi žele biti samostalne, a predstavljen je u Berlinu na sajmu IFA

TCL MOVETIME Family Watch MT43 predstavljen je na specijalnom izdanju sajma IFA u Berlinu. Uz 4G povezivost, ovaj pametni sat omogućuje telefoniranje, automatsku detekciju pada, nadzor broja otkucaja srca i podsjetnik za uzimanje lijekova, što će starijim osobama omogućiti samostalnost.

Prema podacima Pew Researcha, gotovo 20 posto starijih osoba širom svijeta žive sami. Uz TCL-ov pametni sati starije odrasle osobe mogu ostarjeti u svojim domovima i zadržati svoju neovisnost dok se njihovi najmiliji mogu baviti svakodnevnim aktivnostima.

blank

Sat će, ako osoba koja nosi novi TCL-ov sat padne, automatski to otkriti te u roku najkasnije 60 sekundi poslati upozorenje prethodno odabranim kontaktima, uz preciznu lokaciju starije osobe.

Pametni sat MOVETIME Family Watch MT43A također je dizajniran i za poboljšanje svakodnevnog života starijih odraslih osoba. Stariji ostaju povezani slanjem glasovnih ili tekstualnih poruka, a mogu dijeliti fotografije ili emojije izravno sa zapešća svije ruke.

Nudi svakodnevno praćenje aktivnosti i praćenje spavanja kako bi se starijim osobama pomoglo u praćenju njihovih aktivnosti i potrošenih kalorija, istovremeno mjereći trajanje sna i učinkovitost.

Pametni TCL-ov sat mase manje od 50 grama dolazi u tamno sivoj i crnoj boji s AMOLED zaslonom osjetljivim na dodir dimenzija 41 x 48,5 mm (1,41 inča, rezolucija 320 x 360 piksela) te optimiziranim većim ikonama i grafikom dizajniranom za starije osobe. Uređaj je otporan na vodu i prašinu (IP67 certifikat), a dizajniran je kako bi udovoljio CCPA i GDPR zaštiti privatnosti korisnika.

Prodaja sata kreće u jesen 2020, a u Sjevernoj Americi i Europi bit će dostupan po cijeni od 229 eura.