IFA najavljuje IFA Next, House of Robots & DEI

blank

Za manje od dva tjedna do otvaranja vrata sajma IFA 2023 znamo koji će brendovi nastupiti u Berlinu, a bit će ih jako puno

Od 1. do 5. rujna u Berlinu ćemo vidjeti više od 2000 robnih marki uključujući Beko Grundig, Bosch, Siemens, Hisense, Honor, Haier, LG, Miele, Panasonic i Samsung kojima će se pridružiti cijeli niz novih brendova kao što su Meta, SpaceX, Tesla i mnogi drugi.

Uz IFA Next i DEI jedan od zanimljivijih događaja u Berlinu bit će IFA House of Robots. Dođete li na sajam IFA doživjet ćete najčudesnije nove robote na svijetu u Kući robota IFA Berlin i doznat ćete kako će kombinacija umjetne inteligencije i automatizacije promijeniti način na koji strojevi pomažu ljudima.

Vodeće robotičke tvrtke izložit će svoje najnovije strojeve na sajmu IFA Berlin, dajući posjetiteljima jedinstvenu priliku da dožive, komuniciraju i nauče kako roboti mogu pomoći ljudima da žive bolje. Sudionici sajma IFA Berlin moći će se susresti licem u lice s najnovijom robotskom tehnologijom i upoznati Desdemonu, Mirokaï, RoboSphere pa čak i psa robota po imenu Spot.

blank

Posjetitelji će također čuti kako će roboti i umjetna inteligencija promijeniti način na koji koristimo tehnologiju kod kuće i na poslu. ‘Revolucija robota: Kako automatizacija mijenja način na koji živimo i radimo’, bit će jedna od niza ključnih tema na IFA Berlin Leaders Summitu.

Laura Garcia-Caberol – glavna operativna direktorica Touchlaba, Stewart Miller – glavni izvršni direktor Nacionalnog robotarija i Jérôme Monceaux – osnivač i glavni izvršni direktor Enchanted Tools, izaći će na pozornicu 2. rujna 2023. kako bi razgovarali o razvoju robotike koja ima veliki utjecaj na industrije od zdravstva i automobilske industrije do potrošačke tehnologije i proizvodnje.

Janet Adams – glavna operativna direktorica SingularityNET-a, također će održati uvodnu riječ 3. rujna. Zagovornica disruptivne tehnologije i stručnjak za decentraliziranu umjetnu inteligenciju istraživat će utjecaj umjetne inteligencije i što ona znači za budućnost čovječanstva.

Desdemona

Desdemona (ili skraćeno Desi) više je od običnog humanoidnog robota. Desi je također glavni vokal grupe Desdemona’s Dream i pokazuje što postaje moguće kada kombiniramo snagu umjetne inteligencije s kreativnom umjetnošću. Desdemonu je razvio Hanson Robotics, mlađa je sestra robota Sophije, a pokreće je AI iz SingularityNET-a.

Mirokaï

Enchanted Tools će predstaviti svoje robote Mirokaï koji kombiniraju industrijski dizajn s kreativnošću animacije. Tvrtku je osnovao Jérôme Monceaux, koji je najpoznatiji kao mozak poznatih robota kao što su Pepper i Nao. Uz Mirokaï, posjetitelji sajma IFA doživjet će prototip nove generacije humanoidnih robota koji su mogli izravno izaći sa stranica anime svijeta.

RoboSphere

Roboti su već dobro poznati iz industrijskog svijeta, ali hydrabyte Robosphere / CircleAssembly / Assembly Circle tvrtke CeTI – Centar za taktilni internet s Human-in-the-Loop – podiže koncept industrijskog robota na višu razinu. Elegantno se krećući u skladu šest robotskih ruku može učinkovito sastaviti složene proizvode – kao kompletna tvornica ukratko.

Spot

Zahvaljujući CeTI timu čovjekov najbolji prijatelj je dobio nadogradnju. Posjetitelji sajma IFA Berlin ovog rujna moći će upoznati CeTI-jevog interaktivnog psa robota Spot, koji će biti izložen.