Huaweijeva trgovina s aplikacijama ima 580 milijuna aktivnih korisnika

blank

Uz konstantan rast mobilnog ekosustava Huawei je s AppGallery učvrstio svoje mjesto među prva tri ekosustava mobilnih aplikacija

Mobile su aplikacije danas okosnica pametnih telefona, bez kojih oni niti ne bi bili tako pametni. Pametni su zato što mogu obavljati istovremeno više različitih radnji pa dok se igramo u pozadini telefon provjerava poštu i omogućuje nam da na istom ekranu dijelimo prostor s dvije aplikacije, na primjer.

Huaweijeva trgovina s aplikacijama AppGallery postoji od 2018. godine, mlađa je od Appleovog App Storea i Googelovog Play Storea, a već duže vrijeme drži poziciju među prva tri ekosustava mobilnih aplikacija na globalnoj razini.

Mjesečno AppGallery bilježi 580 milijuna aktivnih korisnika. Imaju 6,4 milijuna registriranih programera, a od 580 milijuna mjesečno aktivnih korisnika 170 milijuna koristilo je značajku Quick App, što je dio ponude AppGalleryja koji korisnicima omogućuje pristup aplikacijama bez preuzimanja.

blank

Huawei je u 2021. objavio veliko ažuriranje svoje trgovine AppGallery, a tada su tvrdili da imaju oko 530 milijuna aktivnih korisnika mjesečno i 2,3 milijuna registriranih programera. Time su dugoročno zacrtali svoje ambicije te sigurno ostaju kao jedan od tri glavna globalna ekosustava aplikacija, uz Apple i Android.

AppGallery je dio Huawei Mobile Services (HMS), to je paket proizvoda dizajniranih kao alternativa Googleovoj platformi Android, nastao nakon američkih sankcija koje traju oko pola desetljeća.

Aplikacija za razmjenu poruka Viber jedna je od prvih koja je došla na AppGallery i integrirana s HMS softverom. Od tada je Viber prikupio milijune europskih i bliskoistočnih korisnika, piše Mobile World Live, za što je zaslužan i Huaweijev oglašivački ekosustav Petal Ads, koji je integriran u AppGallery.

Huawei je potpisao memorandum o razumijevanju s tvrtkom Tourism Andalucia i otvorenim oglašavanjem Poly-Gamma, u ugovoru prema kojem će njegovi partneri koristiti usluge Petal Ads za jačanje globalne prisutnosti.