Infinum akvizira makedonsku tvrtku za razvoj digitalnih proizvoda

blank

Potpisan je ugovor o preuzimanju makedonske tvrtke 3P Development kako bi se zadovoljile rastuće globalne potrebe

3P je studio za razvoj mobilnih i web aplikacija osnovan u Skoplju 2011. godine. Tim broji više od 30 IT stručnjaka koji su radili na više od 300 projekata za klijente u telekomunikacijama, farmaceutskoj, osiguravateljskoj i industriji zabave u SAD-u, Europi te na Bliskom istoku. Portfelj makedonske agencije uključuje projekte za Virgin Mobile, Novartis, Hilton, Coca – Cola HBC.

Gjorgi Kosev, 3P Development
Gjorgi Kosev, 3P Development

Preuzima ih Infinum, hrvatska tvrtka s 350 zaposlenih koja se bavi osmišljavanjem i razvojem digitalnih proizvoda za globalno tržište. 3P Development će, od sada u sklopu Infinuma, nastaviti pružati podršku postojećim klijentima. No, kako makedonski ured bude rastao, tamošnji će zaposlenici dobiti priliku raditi i na novim i još većim projektima za globalno tržište.

Infinum planira intenzivno ulagati u novu makedonsku podružnicu i kroz tri godine proširiti tamošnji tim na oko 100 zaposlenika. Zbog veličine Infinum grupe transakciju još formalno treba odobriti Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja, a tada će Infinum i službeno krenuti s radom na novoj regionalnoj lokaciji.

Infinumovo sjedište u Zagrebu
Infinumovo sjedište u Zagrebu