Inovativna „bijela ploča“ iz Huaweija, IdeaHub za interaktivne video konferencije

blank

Huawei IdeaHub je whiteboard s velikim brojem mogućnosti poput video konferencija, za interakciju pisanjem po ekranu

Najnovija inovacija koja stiže iz Huaweija je IdeaHub. Ovaj interaktivni whiteboard od kraja listopada bit će dostupan i u Hrvatskoj, a dolazit će u dvije verzije: IdeaHub S i IdeaHub Pro. Razlikovat će se po veličini i tehnologiji 4K ekrana. IdeaHub S ima dijagonalu od 65 i koristi E-LED tehnologiju dok IdeaHub Pro s 86 inča koristi D-LED. Razlika je i ugrađena kamera – manji model ima fullHD kameru, a veći model ima 4K kameru.

IdeaHub u suštini služi poput klasične ploče za pisanje, ali sve što se napiše po ekranu automatski se pretvara u tekst. Istovremeno po istom ekranu mogu pisati dvije osobe, što je kao da pišu na klasičnoj ploči s kredom, a isto tako i sve što se napiše na dva udaljena IdeaHuba se istovremeno prikazuje na ekranu. Brisanje napisanog ili nacrtanog je moguće s vanjskom stranom dlana.

blank

Uz podatak o dijagonali ekrana bitno je istaknuti i da Huawei IdeaHub ima integriranih 12 mikrofona i šest zvučnika, a moguće je po želji dodati dodatne mikrofone i kamere, spajanjem preko Bluetootha. Mikrofoni hvataju zvuk u radijusu do osam metara. Ekran omogućuje video konferencije, spajanje timova, edukacije te sve interaktivne radnje koje vam danas mogu pasti na pamet.

Kao što je prije 15 – 20 godina pametni telefon objedinio više uređaja u jedan tako i IdeaHub objedinjuje bežični projektor, sound box, kameru itd. Potreban vam je samo jedan kabel, onaj za napajanje, a svi drugi uređaji se povezuju bežično. Doslovce se svi povezivi uređaji mogu povezati na IdeaHub te tak odijeliti sadržaje s laptopa, pametnog telefona itd.

blank

Prilikom pisanja po ekranu moguće je selektirati određeni dio teksta, prebaciti ga na drugi dio ekrana, a sve što se događa na „ploči“ može se poslati e-mailom, snimiti na USB disk. U radu se koristi AI odnosno umjetna inteligencija – IdeaHub dolazi s AI-značajkama, poput virtualne zvučne pregrade, koja blokira nepotrebnu buku. Istodobno, AutoFrame automatski podešava kut kamere na temelju konferencijske sobe i broja sudionika kako bi se kadar najbolje prilagodio situaciji.

Moguće je i 2x zumiranje onoga što je na ekranu. Zaštita od magle, otpornost na prašinu i treperenje (anti-flicker) su podržani kod oba modela koja inače imaju vidljivi kut do 80°.

Isporuke interaktivne ploče Huawei IdeaHub uređaja počinju od 31. listopada 2020. Cijena za Huawei IdeaHub je dostupna na upit. U Hrvatskoj se IdeaHub može naručiti u uredu Huawei Technologies Hrvatska i kod distributera Veracomp.

blank blank blank

blank