International Design Excellence Awards 2022

blank

Samsung Electronics je osvojio brojne nagrade – dvije zlatne, pet srebrnih i jednu brončanu nagradu. Ali, nije to sve…

IDEA je jedan od najprestižnijih svjetskih programa dodjele nagrada za dizajn koji održava Društvo industrijskih dizajnera Amerike (IDSA), osnovano 1980., kako bi se priznala dostignuća u području industrijskog dizajna.

Ove godine IDEA je izabrala pobjednike u 20 kategorija, uključujući Dom, Potrošačku tehnologiju, Digitalnu interakciju i Strategiju dizajna. Ključni kriteriji za ocjenjivanje također uključuju inovaciju dizajna, dobrobit za korisnika, dobrobit za društvo i više.

Samsung Electronics je na 42. obljetnici dodjele nagrada International Design Excellence Awards 2022 osvojio dvije zlatne, pet srebrnih i jednu brončanu nagradu te 34 titule finalista za inovativna dizajnerska rješenja koja podižu životni stil i iskustvo potrošača.

Dizajn Samsung proizvoda odražava razvijajuće vrijednosti i inovativnu tehnologiju tvrtke. Interaktivni, regionalno specifični i napredni dizajni prepoznati su kao progresivni i raznoliki.

blank

blank

“Važno je pružiti optimizirano iskustvo za promjenu potrošačkih vrijednosti i stilova života. Neprestano ćemo nastojati pružiti održiva iskustva s kreativnim inovacijama za naše klijente“, rekao je Jinsoo Kim, izvršni potpredsjednik u Centru za korporativni dizajn u tvrtki Samsung Electronics.

Bespoke US Kitchen set (Bespoke US Kitchen Package & Bespoke FDR RF8000B), set kućanskih uređaja koji uključuje hladnjak, štednjak, mikrovalnu pećnicu i perilicu posuđa dostupan u Sjevernoj Americi, bio je jedan od dva dobitnika zlatne nagrade. Temeljen na Bespoke filozofiji koja udovoljava željama korisnika, set pruža integrirano dizajnersko iskustvo koje naglašava sklad u kuhinjskom prostoru.

Dizajn hladnjaka s četvora vrata (francuska vrata), nedavno predstavljenog u Sjevernoj Americi, povećava pogodnost za potrošače jer dolazi sa zamjenjivim pločama vrata koje vlasnici mogu odabrati prema svojim željama i životnom stilu. Centar za piće, ugrađen u unutrašnjost kako bi se kontaminacija svela na najmanju moguću mjeru, pohranjuje čistu i pročišćenu vodu, a dvostruki automatski ledomat brzo pravi led u kockicama i manje komade leda.

blank

Bespoke Jet, bežični štapni usisavač sa multifunkcionalnom postajom za čišćenje, također je osvojio zlatnu nagradu za izvrsnost u dizajnu. Nudi jedinstveno iskustvo koje pokriva cijeli proces od čišćenja i odlaganja do skladištenja.

Nakon postavljanja usisavača na multifunkcionanu postaju za čišćenje korisnici mogu isprazniti spremnik za prašinu jednostavnim pritiskom na gumb, održavajući prostor i zrak u domu svježim i čistim od prašine. Sveobuhvatni Bespoke Jet dizajn osigurava praktičnost koja izgleda sjajno kako bi odgovarala svakom životnom prostoru.

Samsung Galaxy Tab S8, nagrađen srebrom, ujedno je istaknut zbog svog najtanjeg, najlakšeg, ali i najjačeg kućišta dosad, u kombinaciji s najvećim 14,6-inčnim AMOLED zaslonom. Prostrani zaslon zaštićen je aluminijskim zaštitnim okvirom, koji štiti uređaj od ogrebotina i savijanja. Tablet također ima S Pen podlogu za punjenje na stražnjoj strani uređaja koja je neprimjetno integrirana s kućištem kamere za zadovoljavajuće dizajnersko iskustvo.

blank

Još jedan srebrni dobitnik bio je Galaxy Upcycling at Home, program koji daje novi život starijim Galaxy pametnim telefonima prenamjenom u IoT uređaje jednostavnim ažuriranjem softvera. Putem SmartThings aplikacije korisnici mogu prenamijeniti neiskorištene pametne telefone u praktične pametne kućne uređaje poput prijenosnog dječjeg monitora.

Druge srebrne nagrade pripale su:
• Samsung India tipkovnica, koja pruža optimizirano iskustvo tipkovnice pametnog telefona koja podržava brže i lakše tipkanje na 29 indijskih jezika
• Senzor za kuhanje, koji vam pomaže da puno lakše kuhate svoju omiljenu hranu povezivanjem Samsung indukcijske ploče za kuhanje na SmartThings Kitchen Service
• Samsung Air Hood, konceptualni dizajn koji kombinira funkcije nape, klima uređaja i pročišćivača zraka kako bi se poboljšalo okruženje za kuhanje u kuhinjama jugozapadne Azije

blank

Brončana nagrada dodijeljena je kućištu Galaxy Z Flip3 koje nudi razne mogućnosti za prilagođavanje telefona pomoću prstena ili šarenog remena.

Samsung Galaxy Z Flip3
Samsung Galaxy Z Flip3