Nove značajke stižu i na starije Samsungove uređaje

blank

Ažuriran je operativni sustav na Galaxy Z Fold3, Galaxy Z Flip3 te Galaxy Watch4 i Galaxy Watch4 Classic uređajima

Samsung će ugodno iznenaditi korisnike starijih modela pametnih telefona i pametnih satova. Najnovije značajke u kojima uživaju vlasnici Samsungovih modela Galaxy Z Fold4, Z Flip4 i Watch5 serije uređaja postat će dostupne i na prethodnim generacijama uređaja.

Najnovije ažuriranje operativnog sustava donose opcije za bolje iskustvo svakodnevice uključujući proširene mogućnosti personalizacije, intuitivan multitasking te značajke za produktivnost.

One UI 4.1.1 verzija prisutna na aktualnim modelima Galaxy Z Fold4 i Galaxy Z Flip4 kao i One UI Watch 4.5 prisutna na Galaxy Watch5 seriji pametnih satova stiže na njihove prošlogodišnje prethodnike.

Ažuriranja softvera započelo je s Galaxy Z Fold3 i Galaxy Z Flip3 i postupno će se uvoditi u zemljama širom svijeta. Dodatno, One UI 4.1.1 bit će također dostupan i na još starijim modelima pametnih telefona iz serije: Galaxy Z Fold2, Galaxy Z Flip te Galaxy Z Fold.

I stariji modeli satova u obliku Galaxy Watch3 te Galaxy Watch Active2 će dobiti posebno ažuriranje koje će omogućiti neke odabrane značajke One UI Watch 4.5 operativnog sustava.

blank

Galaxy Z Fold serija

Glavni adut Galaxy Z Fold preklopne serije telefona oduvijek je bio dvostruki zaslon za visoku razinu produktivnosti i stvaralaštva kao i povećanje funkcionalnosti. S najnovijim Taskbarom korisnik može pristupiti i promijeniti aplikacije brže nego ikad, što pruža iskustvo poput rada na računalu.

S drag-and-drop podrškom direktnom putem Taskbara multitasking na prethodnim Galaxy Z Fold uređajima sada je najlakši dosad. Pomicanje aplikacije do ruba zaslona otvara podijeljeni pregled napola dok će pomicanje do sredine zaslona otvoriti novi skočni pregled omogućavajući korisniku više načina kako može pregledavati svoje aplikacije i mijenjati one koje koristi.

U Taskbar je moguće dodati parove ili grupe aplikacija u sučelje, u slučaju da korisnik često koristi dvije do tri aplikacije odjednom. Time će se omogućiti trenutni pristup omiljenim aplikacijama u jednom dodiru. Isto tako, značajke za multitasking sada su intuitivnije nego ikad zahvaljujući novim obrascima pokreta po zaslonu. S jednostavnim povlačenjem dodira po zaslonu korisnik može trenutno prebacivati prikazane aplikacije u skočne prozore.

blank

Stariji Galaxy Z Fold modeli sada mogu u potpunosti iskoristiti i sve fleksibilne mogućnosti kamere prisutnim na najnovijim modelima: uz pomoć Dual preview osoba koja fotografira kao i osoba koja je fotografirana mogu vidjeti kako će izgledati rezultat putem glavnog i Cover zaslona.

S potpunom kontrolom kamere na Cover zaslonu moguće je fotografirati i selfie u visokoj rezoluciji glavnom kamerom zahvaljujući Rear Cam Selfie opciji.

blank

Nove značajke za starije Galaxy Flip modele

Kamera Galaxy Z Flip4 i Galaxy Z Flip3 modela također je dobila svoju nadogradnju ovim ažuriranjem u smislu fleksibilnosti. Za početak, sada je na starijim modelima dostupna Quick Shot značajka koja omogućava pregled fotografija na Cover zaslonu kada se koristi Potrait Mode način rada. Korisnik se s lakoćom može prebaciti iz Quick Shot u Flex Mode način rada.

blank

One UI 4.1.1 također na starijim modelima omogućava i upotrebu vanjskog Cover zaslona u praktičnoj svrsi. Korisnik tako putem Cover zaslona može nazvati česte kontakte, uzvratiti propuštene
pozive te odgovoriti na poruke putem sustava pretvorba glasa u tekst, čak i koristiti emotikone. Moguće je urediti i postavke zahvaljujući Quick Setting opciji, uključujući konfiguriranje Wi-Fi mreže, Bluetootha, zrakoplovnog načina rada te bljeskalice.

Galaxy Watch4 pametni satovi

Novo ažuriranje pospješuje korisničko iskustvo na starijim modelima pametnih satova te donosi nove opcije za personalizaciju i praćenje zdravlja. One UI Watch 4.5 donosi šest novih boja te interaktivnih izgleda tema na Galaxy Watch4 seriji kako bi korisnik mogao odabrati onaj koji najviše odgovara njegovom stilu i preferencijama. Konfigurirane teme korisnik uvijek može lako spremiti za brz i jednostavan pristup za vrijeme promjene.

blank

Komunikacija putem One UI Watch 4.5 na Galaxy Watch4 seriji sada će biti glađa i jednostavnija nego ikad. Korisnici mogu odabrati sebi najdraži način kako voditi razgovor dok je sat na zapešću ovisno o situaciji u kojoj se nalazi, uz dodatak QWERTY tipkovnice na već postojeći sustav prepoznavanja glasa te ručnog zapisivanja.

Galaxy Watch3 i Galaxy Watch Active2

Krajem rujna 2022. korisnici Galaxy Watch3 te Galaxy Watch Active2 modela pametnih satova mogu očekivati novo softversko ažuriranje koje će omogućiti neke nove značajke Galaxy Watch5 serije. Ažuriranje će uključiti dvije nove teme – Gradient number te Pro analog za personaliziranije iskustvo kao i opciju detekcije hrkanja za dublju analizu kvalitete sna.

Galaxy Watch3 i Galaxy Watch Active2 na 24 tržišta mogu očekivati još više opcija za praćenje zdravlja dostupnošću Samsung Health Monitor aplikacije koja mjeri krvni tlak te elektrokardiogram.

blank