Jedna od 20 najboljih svjetskih web development tvrtki u svijetu je hrvatska Q

blank

Q je jedna od 20 najboljih svjetskih web development tvrtki u svijetu, među deset najboljih u Europi te najbolja B2B kompanija u Hrvatskoj

Clutch, svjetska istraživačka agencija za rangiranje IT tvrtki, ocijenila je da je hrvatska IT tvrtka Q među najboljim web development tvrtkama. Ovo priznanje dolazi nakon što je Q proglašena jednom od najbrže rastućih kompanija u Europi.

“Ponosni smo što je Clutch, kao najpoznatija svjetska platforma za rangiranje IT tvrtki, prepoznao Q kao jednu od najboljih agencija u Europi. Čak 9 od 10 najvećih klijenata Q-a su vodeće svjetske tvrtke u svojim industrijama. Ovo je velika potvrda cijelom timu i poticaj da projekte na kojima radimo podignemo na još višu razinu”, naglasio je CEO Filip Ljubić.

Filip Ljubić, CEO tvrtke Q
Filip Ljubić, CEO tvrtke Q

Prihodi tvrtke Q narasli su za više od 50%, usporedi li se posljednjih šest mjeseci ove godine, obilježenih globalnom pandemijom koronavirusa, s istim razdobljem prošle godine. Tijekom istog razdoblja zagrebačka kompanija akvizirala je 22 nova klijenta iz osam različitih zemalja. Tim vrhunskih stručnjaka obogaćen je s 46 novih osoba, a zaposlenicima je na raspolaganju i deset dodatnih benefita.

“Tijekom razdoblja COVID-a nismo željeli rezati troškove. Dapače, već smo u prvom valu zaposlili dodatne ljude u prodaji i komunikacijama te se odlučili globalno fokusirati na industrije koje nisu zahvaćene krizom poput medicine i farmacije, a danas imamo šest klijenata iz tog brzorastućeg sektora”, objašnjava Ljubić poteze koji su doveli do proširenja poslovanja i novih priznanja.

Platforma za rangiranje IT tvrtki Clutch svake godine radi popis najboljih tvrtki prema zadovoljstvu klijenata. Clutch obavlja analize, kontaktira klijente, izrađuje ankete, a sve u svrhu dolaska do što točnijih rezultata odnosno stavova klijenata o tvrtki s kojom surađuju. Rezultati Clutcha jedinstveni su i objektivni jer pružaju sveobuhvatan i vjerodostojan uvid u globalne projekte i poslovne procese tvrtki diljem svijeta, zbog čega je ovo veliki uspjeh za hrvatski Q koji se našao među 20 najboljih u svijetu.

blank