Kako se prijaviti za cijepljenje protiv Covid-19

blank

U Hrvatskoj se cijepljenje protiv bolesti Covid-19 provodi od 27. prosinca 2020. Upravo se testira web stranica putem koje će se moći obaviti prijava

Nedavno je testno pokrenuta web stranica cijepise.zdravlje.hr na kojoj će biti moguće obaviti prijavu za cijepljenje cjepivom protiv bolesti Covid-19. Za cijepljenje se možete prijaviti i kod svojeg liječnika obiteljske medicine. Ako ste prijavu obavili kod svojeg liječnika, nije potrebno ponovo se prijavljivati putem ovog web portala.

Web stranica je trenutno u testnoj fazi, nedavno je završio probni rad portala, kako je službeno i napisano na https://cijepise.zdravlje.hr/.

blank

Sve prijave koje su posjetitelji web stranice unijeli su pohranjene, a uskoro se očekuje službeno otvaranje portala. Za prijavu je potrebno upisati svoj OIB ili MBO te datum rođenja. Na web stranici će biti objavljene informacije zašto se treba cijepiti, tko se treba cijepiti te upute kako se prijaviti na cijepljenje.

Novi koronavirus otkriven u Kini krajem 2019. godine nazvan je SARS-CoV-2 (Severe Acute Respiratory Syndrome Coronavirus-2). COVID-19 je naziv bolesti uzrokovane SARS-CoV-2.

blank