Kroz Cardano blockchain tehnologiju žele postići 21 milijun eura

blank

Hrvatski startup Blockademia kreće s prodajom tokena, a tehnologija omogućuje decentralizirani sustav za provjeru autentičnosti dokumenata

U 46 gradova diljem svijeta, među kojima je i Zagreb, održan je globalni summit Cardano na kojem je predstavljen hrvatski startup Blockademia koji je upravo počeo s prodajom tokena za velike investitore. Taj proces će trajati do 15. studenog 2021. godine. Zatim slijedi prodaja za sve zainteresirane, a trajat će do 6. prosinca 2021.

Blockademia koristeći Cardano tehnologiju osigurava trajnu, nepromjenjivu i sigurnu pohranu dokaza o autentičnosti bilo kojeg izdanog dokumenta te kroz decentralizirani sustav omogućuje jednostavnu i brzu provjeru autentičnosti dokumenata, diploma, certifikata i drugih isprava.

blank

Provjera autentičnosti dokumenata krajnje je pristupačna, jednostavna i brza putem Blockademia mobilne aplikacije, ističu iz Blockademije.

“Koristeći Blockademia aplikaciju, izdavači dokumenata štite svoj proizvod od plagijata i zloupotrebe te dodaju svojim proizvodima i uslugama novu razinu sigurnosti. Korisnici Blockademia sustava su osobni korisnici, ali i korporativni korisnici koji imaju potrebu za čestim provjerama autentičnosti većeg broja dokumenata. Korištenjem ovog revolucionarnog sustava koji zbog svoje decentralizirane prirode omogućuje potpunu transparentnost u radu i onemogućuje bilo kakve manipulacije, očekujemo da će se problem falsifikacije dokumenata, poput diploma, certifikata i slično u svijetu gotovo iskorijeniti. Vjerujemo da su decentralizirani sustavi pokretani na blockchain tehnologiji budućnost. Korisnici takvih sustava imaju mogućnost sudjelovanja u izradi i upravljanju sustavom, kao i sudjelovanju u ostvarenoj zaradi, potpuno decentralizirano i neovisno, što je ključno za izgradnju boljeg društva u svim pogledima”, poručio je Marin Kramarić, CEO Blockademije.

Marin Kramarić, CEO Blockademije
Marin Kramarić, CEO Blockademije

Karakteristika zapisa na Cardano blockchainu je da je javan i nepromjenjiv te je iz njega vidljiv točan datum i vrijeme izdavanja zapisa na blockchain. Koristeći navedene značajke zapisa na blockchain mreži, Blockademia sustav osigurava trajnu neizbrisivost i nepromjenjivost zapisa o izvornosti dokumenta pa tako i mogućnost provjere originalnosti.

Blockademia se za Cardano odlučila zato jer je to prva blockchain platforma razvijena na znanstvenom pristupu, na čijem razvoju radi čitav tim akademskih stručnjaka i znanstvenika te je pozicioniran kao vodeća blockchain platforma u godinama i desetljećima koja dolaze.

Cardano omogućava kreiranje tzv. nativnih tokena, a za prodaju tokena Blockademije rezervirano je 85.000.000 ACI tokena, od ukupno 250.000.000 ACI tokena. Prikupljena sredstva koristit će se za daljnji razvoj i globalno širenje Blockademia sustava u cijelom svijetu.

Inicijalna distribucija ACI tokena provest će se putem vlastitog web sustava u obliku besplatne distribucije kroz referal sustav preporuke i kroz rasprodaju tokena.

blank