Kućanski uređaji mogu postići više nego što se ranije moglo zamisliti

blank

Samsung predstavlja nove kuhinjske i kućanske uređaje, uz novo iskustvo koje u domove donosi umjetna inteligencija

Na tri događanja, u okviru globalnog događanja Dobro došli u Bespoke AI, u Seulu, Parizu i New Yorku u roku od 24 sata predstavljeni su novi kuhinjski i kućanski uređaji prilagođeni svakom pojedinom tržištu.

Samsung je podijelio svoju viziju kako povezanost između predstavljenih proizvoda može poboljšati cjelokupno korisničko iskustvo u domu te kako umjetna inteligencija (AI) može unaprijediti rad i učinkovitost uređaja.

Uvodno događanje za medije u Seulu otvorio je Jong-Hee (JH) Han, potpredsjednik, generalni direktor i direktor za uređaje u tvrtki Samsung Electronics. Istaknuo je kako Samsungovi kućanski uređaji ne samo što obavljaju uobičajene zadatke već primjenom umjetne inteligencije mogu postići više nego što se ranije moglo zamisliti.

Jong-Hee (JH) Han, Samsung
Jong-Hee (JH) Han, Samsung

S ekranima na hladnjaku, indukcijskoj ploči i perilici rublja Bespoke uređaji postaju platforma za zabavu kao i jednostavan kontrolni centar za druge povezane Samsungove uređaje korištenjem aplikacije SmartThings.

Samsung je Bespoke liniju lansirao u 2019. godini te od tada pokazuju kako kućanski uređaji mogu biti prilagođeni kako bi se najbolje uklopili u dom i način života svakog korisnika. Han kaže kako „pet godina kasnije dijelimo viziju umjetne inteligencije u kućanskim uređajima kroz proizvode koji proširuju Bespoke liniju zahvaljujući unaprijeđenoj povezivosti i AI mogućnostima koje će korisničko iskustvo podići na još višu razinu“.

Uz ugrađeni Wi-Fi, unutarnje kamere, AI čipove i kompatibilnost s aplikacijom SmartThings najnoviji Samsung Bespoke AI uređaji dolaze s poboljšanim značajkama i povezivanjem kako bi postavili temelje za istinski pametni dom.

blank

Novi AI Home, uz povezani 7-inčni LCD zaslon koji je dodan u više proizvoda, pruža intuitivan, jednostavan pristup i kontrolu nad cijelim povezanim ekosustavom. Budući da ljudi većinom svoje pametne telefone nose svugdje sa sobom nova funkcija Mobile Smart Connect omogućuje primanje obavijesti kada su registrirani uređaji u blizini.

Ova skočna obavijest uključuje brzi izbornik za kontrolu ključnih funkcija uređaja izravno s pametnog telefona tako da korisnici više ne moraju tražiti daljinski upravljač po kući. Time se eliminira čak nekoliko koraka i klikova koji su bili potrebni za pristup istim funkcijama putem aplikacije SmartThings.

blank

Novost je Calm Onboarding koja korisnicima olakšava pridruživanje Samsungovih uređaja povezanom načinu života. Zahvaljujući tome korisnici ne gube vrijeme na registraciju kupljenih proizvoda jer se oni automatski registriraju u aplikaciji SmartThings na temelju istog Samsung računa, preko kojeg su uređaji kupljeni na Samsung.com.

Za sigurnost korisnika pri ulasku u eru hiperpovezanih kućanskih uređaja na temelju tehnološkog napretka tu je i Samsungova sveobuhvatna sigurnosna platforma Knox Matrix koja štiti sve korisničke podatke pohranjene na povezanim uređajima.

Na događanju Dobro došli u Bespoke AI u Parizu je predstavljena nova energetski učinkovita linija hladnjaka i perilica za rublje. Ekstra široki hladnjak sa zamrzivačem dobio je ocjenu A prema europskim energetskim standardima zahvaljujući novom Samsungovom AI inverterskom kompresoru.

Nova linija perilica uključuje različite modele od A-10%, A-20% pa čak i A-40% modela za dodatnu uštedu energije. Model A-40% za dodatnu uštedu energije opremljen je Bubble Shot tehnologijom koja štedi pumpajući vodu unutar bubnja i raspršujući je na vrhu.

blank

Samsung nastavlja nadograđivati Wi-Fi povezane uređaje na tržištu i korisničkim domovima putem softverskih nadogradnji i razvoja platforme SmartThings. Korisnici mogu uživati u novim značajkama čak i na prethodnim modelima te u više funkcija štednje energije s već kupljenim proizvodima.

Smart Forward, prvi put najavljen na događanju, usluga je koja pruža najnovije performanse, sigurnosna poboljšanja i nadogradnje putem redovitih softverskih ažuriranja. Korisnici će moći provjeriti dostupne informacije o nadogradnjama i primati obavijesti putem SmartThings aplikacije. Ovo osigurava korisnicima miran san i također pridonosi smanjenju potrebe za zamjenom uređaja.

SmartThings Energy omogućuje korisnicima jednostavno praćenje i kontrolu količine potrošene energije povezanih Samsung uređaja. Sigurnost proizvoda također je važan prioritet za Samsung, koji nastoji osvojiti i proširiti certifikate koji potvrđuju pouzdanost njegovih proizvoda u svim kategorijama uključujući certifikat za smanjeni rizik od požara (RFR) za nove proizvode, što dokazuje da su Bespoke uređaji dizajnirani da uspješno spriječe takve incidente.

Samsung je otkrio da surađuje s Disneyem i Pixarovim animiranim filmom „Izvrnuto obrnuto 2“ (koji dolazi u kina 14. lipnja 2024.) kako bi komunicirao značajke novog Bespoke AI Laundry Combo. Prikazan je novi zajednički teaser video koji je sadržavao isječke iz Izvrnuto obrnuto 2 i pokazao kako je, s novim perilicom rublja, moguće ukloniti stresne emocije iz pranja rublja uz pomoć AI Bubble.

Uz kupnju određenih perilica i hladnjaka nove linije kupce očekuje posebna ponuda u kojoj na poklon dobivaju tablet Samsung Galaxy Tab A9+ Wi-Fi s ekranom od 11 inča i baterijom od 7040 mAh. Promocija traje od 3. do 16. travnja 2024. ili do isteka zaliha. Za ostvarivanje prava na poklon potrebno se registrirati. Više o promociji zainteresirani kupci mogu saznati ovdje.

Samsung Galaxy Tab A9+ Wi-Fi
Samsung Galaxy Tab A9+ Wi-Fi