LG Velvet imat će prepoznatljiv naziv, ali i prepoznatljiv dizajn

blank

Sjećate li se mobitela LG Chocolate? Izuzetno uspješni klizni model iz 2006. godine donio je tada i potpuno novi način označavanja mobitela

Chocolate, Shine, Prada, ViewTy, Cookie, Renoir, Secret, Pop, Mini i Arena su LG-jevi uspješni modeli koji su bili prepoznatljivi ne samo po dizajnu i funkcijama nego i po nazivu. U moru alfanumeričkih oznaka, mobitele i pametne telefone korisnicima je vrlo teško zapamtiti te dio njih niti ne zna koji model telefona koriste. Ali, baršun odnosno Velvet će sigurno zapamtiti. Ili neki drugi cool naziv.

Prvi model s kojim LG najavljuje novi način imenovanja proizvoda je Velvet. Novim načinom označavanja modela, uz prepoznatljivost izgleda, LG odgovara na “problem” da su današnji pametni telefon sve sličniji jedni drugima te ih je teško razlikovati po tehničkim specifikacijama.

LG Velvet ThinQ prvi je uređaj koji se temelji na novoj filozofiji. Ima jedinstvenu „raindrop“ kameru i simetričan oblik koji je ugodan oku te ugodan na dodir. Naziv „velvet“ (baršun) evocira sjajnu uglađenost i vrhunsku mekoću, a to su upravo dvije ključne karakteristike novog telefona.

„Naš novi branding odražava trenutne trendove prepoznavanja jedinstvenih osobnih ukusa i osjećaja pojedinca s većim naglaskom na dizajn“, rekao je Chang Ma, stariji potpredsjednik za strategiju proizvoda u kompaniji LG Mobile Communications Company. „On predstavlja intuitivniji pristup za koji smo uvjereni da će odgovarati današnjim korisnicima te nam pomoći uspostaviti jasniji identitet branda.“

blank

blank

LG nije objavio dizajn modela Velvet, ali se već pojavljuju renderi kako bi telefon mogao izgledati. Detalj stražnje višestruke kamere svakako je najupečatljiviji, a do izražaja će doći i dizajn stražnje strane kućišta kojem proizvođači sve više posvećuju pozornost koristeći različite tehnike. U prednjem dijelu rupica unutar ekranai zakrivljeni rubovi 6,1-inčnog ekrana također daju prepoznatljivost, iako se već neko vrijeme koriste na novijim modelima pametnih telefona.

Nema još niti službenih podataka o ugrađenom hardveru, ali se spominje čipset Snapdragon 765, navodno i podrška za 5G, 4 GB radne i 64 GB interne memorije. Prednja kamera trebala bi imati 16 megapiksela, baterija kapacitet od 4000 mAh. Nagađa se i o cijeni od 492 američka dolara, a u prodaji bi se LG Velvet trebao pojaviti u srpnju 2020.