Microsoft zabilježio dnevno povećanje minuta sastanaka od čak 200 posto

blank

Microsoft je zabilježio novi dnevni rekord od 2,7 milijardi minuta sastanaka u jednom danu

Ostvareno je povećanje od 200 % u odnosu na 900 milijuna sredinom ožujka 2020., što predstavlja ogledni primjer koliko je povećana potražnja za tehnologijom koja nas povezuje i omogućava sigurnu produktivnost. COVID-19 značajno mijenja radne navike, a tehnologija pomaže ljudima da se prilagode tome da obavljaju zadatke na drugačije načine.

183.000 tenanta u 175 zemalja koristi Teams for Education da bi edukatorima omogućili da se povežu sa svojim učenicima putem virtualnog razreda. Dodane su i dvije nove često tražene značajke koje će ponudi dati dodatnu vrijednost – opcija završavanja sastanka od strane organizatora i mogućnost preuzimanje izvještaja o sudionicima.

blank

Teams korisnici uključuju video dva puta češće nego prije epidemije COVID-19, što pokazuje važnost kontakta oči u oči i fizičkih veza za ljude koji uče i rade na daljinu.

Ukupan broj video poziva u ožujku je narastao za 1000%. Zanimljiva je i geografska podjela regija u kojima se video češće koristi; na primjer, Norveška i Nizozemska najviše koriste video (oko 60 % sastanaka uključuje video).

Najpogođenije zemlje i industrije okreću se mobilnom povezivanju, a ljudi sada imaju fleksibilnije radne sate jer žongliraju između posla i privatnog života.

Broj tjednih Teams mobilnih korisnika narastao je za više od tri puta od rane veljače do 31. ožujka.
Najznačajnija povećanja Teams mobilnog angažmana uočena su u najpogođenijim zemljama kao što su Italija i Španjolska, te kod najpogođenijih industrija, kao što je obrazovanje.

Od 1 do 31. ožujka prosječno vrijeme koje je prošlo od kada je osoba prvi i zadnji puta koristila Teamse tijekom jednog dana povećalo se za više od jednog sata. Usprkos tome što se neki zaposlenici vraćaju na posao, još uvijek je dvostruko više novih Teams korisnika svakoga dana u Kini u usporedbi s krajem siječnja. Broj dnevno aktivnih Teams korisnika također nastavlja rasti iz tjedna u tjedan.