Motorola predstavila velike stvari, ne propustite ih

blank

Netom nakon svjetske premijere novih modela Motorola je u Beogradu predstavila tri nova modela telefona i dvoje bežične slušalice

Motorola je u južno-istočnoj europskoj regiji u 2023. godini prodala 1,5 milijuna pametnih telefona. U Hrvatskoj je prodaja Motorolinih modela vrlo uspješna preko mobilnih operatora, saznali smo to u Beogradu tijekom predstavljanja novih modela iz serije edge 50.

Svaki novi pametni telefon ima drugačiju boju i osjećaj pod prstima, zastupljeni su i različiti materijali poput drveta, a pakiranje svakog telefona namirisano je parfemom. Firmenich je zadužen za parfem u pakiranju.

Pantone je poznati ekspert za boje te su pomogli u kalibraciji boja ekrana i kamere na edge 50 seriji, što je prvi put napravljeno. Corning se brine za zaštitu ekrana, tu je i zaštita od prašine i vode IP68. Ostvarena je i suradnja s Bose na novim bežičnim slušalicama.

blank

Na novim se modelima telefona ističe dizajn, kamera i iskustvo novog softvera. Hello UX iskorištava razne geste kroz pokrete i dodire po ekranu te stražnjoj strani kućišta.

Tu je i moto AI koji unaprjeđuje iskustva u raznim situacijama, poput snimanja kamerom. Kamera s telefona se može koristiti kao web kamera za laptop. Stigla je nova značajka Cross control – samo slikamo neku sliku i na ekranu se prikazuje ta pozadina na telefonu.

Smart Connect omogućuje spajanje telefona s drugim uređajima Lenovo kao što su monitori i prijenosna računala. Zgodno je što se može prebaciti neki file s laptopa na ekran mobitela, kroz drag and drop, a ekran telefona se prikazuje na ekranu laptopa.

Peach Fuzz je boja 2024 godine te ju možemo očekivati i na novim modelima u budućnosti.

Motorola edge 50 ultra

blank

blank blank

Motorolin flagship u 2024. nudi profesionalni kamera sustav sa 100x zumom, 3x optičkim zumom, s 50 + 50 + 64 Mp kamerama straga, uz 50 Mp selfie. Ekran je dijagonale 6,67 inča u P-OLED tehnologiji s 2500 kandela osvjetljenja.

Vrlo bitna stvar je priloženi punjač od 125 W koji bateriju od 4500 mAh puni za oko 19 minuta. Dostupno je i bežično punjenje snagom od 50 W. Snapdragon 8s Gen 3 je čipset, a radna memorija je do 16 GB dok memorija telefona ide do 1 TB. Kao materijal kućišta koristi se i drvo, uz IP68 certifikat. Cijena za Motorolu edge 50 ultra je 999 eura.

Motorola edge 50 pro

blank

Mekani osjećaj pozadine dolazi od veganske kože, uz aluminijski okvir. Mazzuchelli pearl finiš također nam se jako sviđa, boja se zove moonlight, ručna je izrada te dolazi u maloj količini u kojoj će biti ponuđen na tržištu, u toj boji i materijalu.

50 Mp kamera s f1.4 (najvećim) otvorom blende, ima telefoto od 10 Mp i 3x optički zum s OIS stabilizacijom slike. Ekran 6,67 inča uz 144 Hz, memorija 12 GB radna i 512 GB, uz 125 W punjenje žicom i 50 W bežično. Punjač je kao i kod Ultre uključen u pakiranje. Motorolu edge 50 pro već smo testirali. Cijena za Motorolu edge 50 pro je 699 eura, uz promotivnu cijenu od 549 eura.

Motorola edge 50 fusion

Motorola edge 50 fusion
Motorola edge 50 fusion

Treći predstavljeni model dolazi u prodaju u sljedećim tjednima, a ponudit će kameru od 50 Mp s optičkom stabilizacijom, uz Sony Lytia senzor. Ima 5000 mAh bateriju, 68 W punjač dolazi u mirisnom pakiranju, a masa telefona je samo 174 grama. Ekran je 6,67 inča pOLED. Veganska koža je vrlo zanimljiva na stražnjem dijelu kućišta, a radna memorija ide do 12 GB dok je memorija telefona do 512 GB. Cijena za Motorolu edge 50 fusion je 349 eura.

Moto buds slušalice

Nove slušalice moto buds+ nastale su u partnerstvu s tvrtkom Bose, što je prvi put da surađuju, a dostupna je studijska kvaliteta s Hi-Res audio. Slušalice imaju Dolby head tracking, dolaze u Forest grey i Beach Sand bojama. Gaming latency mode potreban je pri igranju tako da nema kašnjenja zvuka. Drugi model, moto buds slušalice, dostupne su u zanimljivim bojama – Coral Peach, Glacier Blue, Kiwi Green i Starlight Blue.

Cijena za moto buds+ je 149 eura dok moto buds koštaju 59 eura.

moto buds+
moto buds+

blank

blank blank