MWC 2021 TCL NXTWEAR G za gledanje filma pri 140 inča

blank

Zasigurno jedan od najkorisnijih gadgeta stiže od majstora za ekrane, tvrtke TCL, a predstavljen je na Mobile World Congressu

TCL je u Barceloni tijekom MWC 2021 predstavio finalnu verziju svojih pametnih naočala TCL NXTWEAR G koje smo imali prilike isprobati prije nešto više od godinu dana.

blank

Naočale ne trebaju punjenje jer se na pametne telefone, tablete i prijenosna računala spajaju preko USB-C kontakta, a prethodno vam neće trebati niti mobilna aplikacija. Samo ih spojite, pokrenete video sadržaj na uređaju te uživate kao da ispred sebe imate ekran od 140 inča.

blank

Pri tome se sadržaj prikazuje u fullHD rezoluciju, omjer slike je 16:9, osvježavanje slike je 60 Hz, a naočale su mase nešto iznad 100 grama tako da vam neće opterećivati nos. U pakiranju dolaze tri dodatka koja će ugodno postaviti naočale na vaš nos, a kad zaprljate stakla imat ćete u kutiji i krpicu za brisanje.

Za gledanje se koriste dva Sonyjeva Micro OLED ekrana koja omogućuju vidljivi kut do 47°, u naočale su ugrađeni stereo zvučnici tako da imate kompletan postav za uživanje na bilo kojem mjestu – u krevetu, u autobusu, u parku, na plaži…

blank

Ono što je vrlo bitno za razne situacije u kojima ćete koristiti naočale TCL NXTWEAR G je postojanje perifernog vida uz koji ćete vidjeti i što se događa oko vas. Ako se djeca igraju oko vas, neće vam ništa promaknuti.

Naočale u prodaju kreću srpnju 2021, najprije u Australiji, a spajanje naočala omogućeno je sa stotinjak različitih uređaja.

blank

blank blank blank