MWC22: Evo što smo vidjeli na ShowStoppers u Barceloni

blank

Uz veći broj izlagača iz Japana pojavile su se i kompanije poput Acronis, a isprobali smo i neobični pametni telefon s tipkovnicom

Redovni pratitelj Mobile World Congressa, ali i mnogih drugih velikih tehnoloških događanja je ShowStoppers, mjesto na kojem se novinarima predstavljaju razne tvrtke iz cijelog svijeta. Ove je godine događaj održan dan prije početka MWC22, a što smo vidjeli u prostoru Museu Marítim u Barceloni pogledajte u nastavku.

Acronis je tvrtka koja nudi rješenja za kibernetičku zaštitu. Acronis Cyber Protect Home Office cilja na potrošače i slobodnjake te vrlo male tvrtke (vSMB). Omogućuje pravu cyber zaštitu. Uz Acronisova rješenja spriječit ćete situacije i poput ovih: tvrdi diskovi ne rade, prolivena kava.

Specijalnost im je zaštita od cyber napada i kibernetičkih prijetnji. Sačuvajte svoj digitalni svijet od svih prijetnji uz jedino rješenje za kibernetičku zaštitu koje pruža jedinstvenu integraciju zaštite podataka i kibernetičke sigurnosti u jednom.

blank

Meater je predstavio asortiman pametnih bežičnih termometara za meso i aplikaciju Meater koja je bogata značajkama te ćete uz nju biti sigurni da će se meso i riba skuhati do savršenstva, svaki put. Neophodan je moderan alat za kuhinju ali i na otvorenom. Meater se povezuje s mobilnim uređajima kako bi osigurao procijenjeno vrijeme kuhanja, kontinuirano praćenje i ambijentalne i unutarnje temperature te slanje obavijesti kada je meso spremno za konzumaciju.

Jetro je organizacija povezana s japanskom vladom te radi na promicanju međusobne trgovine i ulaganja između Japana i ostatka svijeta. Izvorno osnovan 1958. za promicanje japanskog izvoza u inozemstvo, Jetrov glavni fokus u 21. stoljeću pomaknuo se prema promicanju izravnih stranih ulaganja u Japan i pomaganju malim i srednjim japanskim tvrtkama kako bi maksimalno povećale svoj globalni izvozni potencijal.

Orphe Smart cipele povezuju se s namjenskom mobilnom aplikacijom koja prikazuje i procjenjuje podatke sa svakog stopala u stvarnom vremenu. Omogućuje trkačima da prate svoju izvedbu bez pretjerane opreme, dobiju personalizirane audio i vizualne povratne informacije i u konačnici spriječe ozljede.

blank

PJP Eye revolucionira energetsku infrastrukturu kako bi život svima učinio boljim i održivijim. PJP Eye LTD izlaže patentirane, biljne ugljične baterije bez rijetkih metala koje nisu eksplozivne, mogu se puniti 10x brže i traju više od 20 godina. PJP Eye je izumio tehnologiju u kojoj može pretvoriti organski industrijski otpad u ugljik.

Baterije su integrirane u ebicikle, eskutere te u razne oblike pohrane energije. Omogućuju rješenje problema kao što su emisije CO2 iz proizvodnje baterija od korištenja kobalta, pitanja ljudskih prava zbog dječjeg rada, pristup energiji u zemljama u razvoju itd.

blank

Oral-B je poznat po oscilirajuće-rotirajućim električnim četkicama za zube. Kako se umjetna inteligencija probija u gotovo svaki aspekt života, logično je da naša rutina oralnog zdravlja također dobije pametnu nadogradnju. Oral-B je u Barceloni pokazao svoju posljednju tehnološku inovaciju: Oral-B iO 10 s iOSense.

blank

Planet Computers pokazao je svoj dugo očekivani Astro Slide 5G – prvi 5G mobilni uređaj s potpuno mehaničkom tipkovnicom i pozadinskim osvjetljenjem. Kao prvi uređaj Planet Computers koji sadrži novu patentiranu kliznu šarku RockUp, Astro Slide se može transformirati iz 5G pametnog telefona u snažno dlanovno računalo zahvaljujući svojoj fizičkoj tipkovnici – dostupnoj u 24 različita rasporeda tipkovnice.

blank

I’mbesideyou Inc. je jedan i jedini startup specijaliziran za online komunikacijsku AI analitiku iz Japana. Nagrađeni su na nekoliko globalnih natjecanja. Analiziraju filmske podatke o online komunikaciji kao što je Zoom multimodalnom umjetnom inteligencijom i vizualiziraju što se događa u vašoj organizaciji svaki dan (ili u stvarnom vremenu) kako bi se predvidio odljev, izgubljene narudžbe ili kada će se u vašoj organizaciji dogoditi mentalna bolest. Pravilnim postupanjem s tim signalima možete stvoriti kontinuirani ciklus poboljšanja ljudske komunikacije.

blank

Svoje proizvodio predstavio je i Fritz, s različitim modelima rutera i mrežne opreme koja se koristi u mnogim kućanstvima i tvrtkama.

blank

Sljedeće izdanje ShowStoppers održat će se u Berlinu 1. rujna 2022. na IFA 2022 sajmu.