Na hrvatskoj obali okupit će se 200-tinjak developera i web stručnjaka

blank

Konferencija Web Summer Camp održava se od 2012. godine, a ovog ljeta održat će se uživo u Amadria Park Šibenik resortu

Nakon preskočenog prošlogodišnjeg Web Summer Campa, organizator hrvatska IT tvrtka Netgen najavljuje ovogodišnje izdanje konferencije uživo od 2.-3. rujna 2021., po prvi put u Šibeniku.

Konferencija na hrvatskoj obali okuplja dvjestotinjak developera i web stručnjaka, a ove će se godine sve odvijati kroz pet odvojenih trackova – dva poslovna Tech Forum, UX/PM, te tri developerska Symfony, PHP i JavaScript. Polaznici će moći pratiti samo jedan odabrani track.

Prijave za pojedine trackove će se zatvarati dinamikom kako se za njih budu prodavale ulaznice, a na taj način će se osigurati da niti na jednom ne bude broj polaznika veći nego što dvorane mogu dopustiti, odnosno da se poštuju mjere fizičke udaljenosti tijekom radionica.

blank

Među govornicima i predavačima na Web Summer Camp 2021 ističu se Paul Boag, UX konzultant i lider u području digitalne transformacije, te Janus Boye, veteran CMS/DXP industrije te organizator Boye konferencija u Danskoj i SAD-u.

Maxim Salnikov iz Microsoft Azurea održat će radionicu na JavaScript tracku dok se konferenciji treći put za redom pridružuje Nicolas Grekas iz Symfonyja. Od domaćih predavača, polaznici će moći prisustvovati na radionici profesionalnih Scrum trenera Ane Roje i Ognjena Bajića, dok će Josip Stuhli iz SofaScorea održati radionicu u sklopu PHP tracka. Do samog održavanja konferencije objavit će se još nekoliko dodatnih predavača.

blank

“Optimistični smo da se uvjeti neće pogoršati do održavanja konferencije, obzirom na rast cijepljenih te pad broja oboljelih. Obzirom na specifičan karakter naše konferencije te networking koji se ne može niti približno ostvariti putem online platformi, održavanje konferencije uživo bila je jedina opcija koju smo razmatrali“, kaže Ivo Lukač, Netgenov suosnivač i direktor te dodaje:

“Prije donošenja konačne odluke, preispitali smo mišljenja i očekivanja u zajednici oko događanja i konferencija i primijetili da su se zasitili online konferencija te da žele sudjelovati na događanjima uživo.”

Nakon cjelodnevnih radionica koje drže vodeći stručnjaci iz raznih krajeva svijeta, polaznici dosadašnjih konferencija najčešće ističu da stječu iskustvo koje mogu odmah koristiti u svom poslu, a kao dodatnu korist navode i izravno umrežavanje te razmjenu iskustva s kolegama.

Konferencija je po nečemu ipak drugačija od svih ostalih: za pratnje polaznika organizira se i dodatni Companions track tijekom kojeg se partnerima ili supružnicima polaznika, koji nisu zainteresirani za pohađanje radionica, obično pripremi turistički obilazak destinacije ili neki sličan zabavni program. Posljednjeg dana uslijedit će izlet za sve polaznike u bližoj okolici Šibenika.

Organizator Web Summer Campa je Netgen – domaća IT tvrtka pretežno usmjerena na zahtjevne i složene projekte te kompleksne integracije s trećim sustavima. Čvrsto se profilirala u implementaciji web i digitalnih rješenja, koristeći suvremene metodologije i open source tehnologije.

blank