Najavljujemo: Dan sigurnijeg interneta

blank

Šestu godinu za redom, drugog utorka u veljači održava se Dan sigurnijeg interneta

Međunarodni Dan sigurnijeg interneta ove godine pada na utorak 11. veljače 2020. U Hrvatskoj je organizator Centar za nestalu i zlostavljanu djecu, član međunarodnih organizacija Insafe/INHOPE u Republici Hrvatskoj. Događa se organizira u suradnji s Hrvatskom regulatornom agencijom za mrežne djelatnosti (HAKOM-om) i operatorima A1 Hrvatska, Hrvatskim Telekomom i Tele2.

blank

Organiziraju se brojne aktivnosti s ciljem poticanja i promicanja sigurnije i odgovornije upotrebe tehnologije i mobilnih uređaja među djecom i mladima te roditeljima i stručnjacima.

Obilježavanje počinje u 10 sati u sportskoj dvorani Osnovne škole Tin Ujević u Zagrebu, u Koturaškoj ulici 75. Na jednom će se mjestu okupiti neki od najpoznatijih hrvatskih youtubera, a svoja iskustva o tome kako se štite od opasnosti na internetu i na koji način usklađuju svoj stvarni i virtualni svijet s osnovnoškolcima će podijeliti Ema Luketin, Maša Zibar (Mashin’ the beauty), Luka Črneli (Lavvek), Neno Hadžihajdić (PVTMole) i Ivan Rado (Malajski Tapir) uz voditeljsku palicu Domagoja Jakopovića Ribafisha, novinara i blogera.