Nema predaje! Počinje peta sezona A1 Adria League

blank

Novost je u odnosu na prethodnu, četvrtu sezonu igranje novih igara Brawl Stars i FIFA 20

U studenom prošle godine na Zagrebačkom Velesajmu je, tijekom Reboot InfoGamer powered by A1, održano finale regionalnog esport natjecanja A1 Adria League. Po prvi puta u regiji i među prvima u svijetu, finale se odigralo na A1 5G mreži na ovom najvećem regionalnom gamerskom festivalu.

Prošlogodišnju treću i četvrtu sezonu A1 Adria Lige, u kojoj je sudjelovalo više od 2000 sudionika, putem digitalnih kanala Twitch, YouTube i Facebook pratilo je više od 150.000 gledatelja. I u ovogodišnjim sezonama A1 Adria Lige najbolji esportaši borit će se za ukupan nagradni fond od 26.650 eura.

blank

Kvalifikacije za timove i igrače u petoj sezoni počinju od 7. svibnja 2020. za četiri igre, a mogu sudjelovati vi igrači iz regije koji zadovoljavaju dobnu granicu. Oovogodišnja Liga izazvat će još više uzbuđenja jer osim najpoznatije FPS igre – CS:GO, ove će se godine na PlayStation platformi igrati i popularna nogometna simulacija FIFA 20. Osim toga, kruna mobilnih naslova Clash Royale ostaje u Ligi, a uz nju prvi put igrat će se hit u svijetu mobilnog gaminga, igra koja je zabilježila nevjerojatan rast u zadnjih godinu dana – Brawl Stars.

„Napredak koji smo ostvarili od prve sezone čini nas ponosnima i optimističnima. Popularnost esporta te gaming kulture i dalje ubrzano raste, a taj pozitivan trend slijedi i A1 Adria League. Peta sezona koja je pred nama, ujedno je prva koju organiziramo samostalno, ali ponovno uz pomoć proširenog tima koje čine entuzijasti iz Hrvatske i regije. U ovo izazovno vrijeme ograničavanja kretanja i izolacije, igranje videoigara dobar je način za smanjenje stresa i negativnih emocija, a daje i osjećaj pripadnosti zajednici. Upravo zbog regionalne esport zajednice, uložit ćemo dodatan trud da ovu 2020. godinu pamtimo i po lijepim i zabavnim stvarima koje će nam donijeti nova natjecanja unutar Lige, ali i druge gaming aktivnosti kao što je A1 Game Night,“ poručila je Monika Majstorović, direktorica marketinga za privatne korisnike A1 Hrvatska.

Naime, osim A1 Adria Lige, gameri regije imaju novo, online mjesto okupljanja. Na A1 YouTube kanalu, svake srijede od 20 do 21 sat održava se A1 Game Night. Na prvom je livestreamu, održanom 22. travnja PVTmole razvalio Clash Royale. I svake sljedeće srijede na rasporedu je nova igra i novo lice gamerske scene s kojim se može chatati, odmjeriti snage u polusatnom turniru, a oni najbolji mogu osvojiti i nagrade. 29. travnja voditelj A1 Game Nighta uz FIFA 20 turnir bit će
Malajski Tapir.

Dovoljno je razloga da se, u situaciji u kojoj smo pogođeni epidemijom koronavirusa i mjerama koje ograničavanju kretanje, uz najpoznatije regionalne gaming zvijezde okušaju spretnost i vještine na najboljoj mobilnoj mreži i ostane doma.