Nokia predviđa veći rast potražnje za 5G opremom u drugoj polovici 2019

blank

Iz Nokije predviđaju blagi rast potražnje za 5G opremom u prvoj polovici 2019. godine, a prava se ekspanzija očekuje u drugoj polovici godine.

Procjenjuje se kako će interes za opremom i infrastrukturom za opremanje mobilnih mreža pete generacije (5G) biti daleko veći u 2019. godini. Nokia očekuje sporije prvo poluvrijeme, a pravi se interes očekuje u drugoj polovici godine.

U Nokiji očekuju kako će im potražnja za 5G tehnologijom povećati dobit u sljedeće dvije godine. Nokia je u četvrtom tromjesečju 2018. ostvarila prihod od 6,9 milijardi eura, što je za 3% više nego u Q4 2017. godine kada je prihod iznosio 6,7 milijardi eura.

Glavno poslovanje s mrežama u 2018. povećalo se za 7% u odnosi na 2017. godinu, čemu je pridonijela potražnja u Sjevernoj Americi za 21%. Istovremeno, operativna dobit u istom razdoblju povećana je 12%, na 1,1 milijardi eura, čemu su pridonijeli softverska prodaja i enterprise business.

Za 2019. godinu Nokia najavljuje detaljnije izvještavanje poslovanja u segmentu mreža, Nokia softvera i Nokia tehnologija za koje će se objaviti detaljni financijski podatci uključujući neto prodaju i operativnu dobit.