Nova perilica rublja troši 40 posto manje energije

blank

Nove Samsungove perilice premijerno su predstavljene u Parizu, a uštedu energije omogućuje tehnologija Bubble Shot

Samsung Electronics predstavlja novu liniju perilica s visokom energetskom učinkovitošću i naprednim značajkama umjetne inteligencije poput AI Ecobubble, AI pranja i AI načina rada za energiju.

Modeli prikazani na događanju u Parizu dio su četiri serije proizvoda. To uključuje modele A-10% i A-20% s dodatno visokom energetskom učinkovitošću u opcijama kapaciteta od 9 kg i 11 kg kao i perilicu A-40% s dodatno visokom energetskom učinkovitošću kapaciteta 11 kg.

Time Samsung želi osigurati širok izbor proizvoda, s visokom energetskom učinkovitošću. Zahvaljujući tehnologiji SpaceMax, koja je naslijeđena iz prethodne generacije, nove perilice omogućavaju veliki kapacitet od 11 kg unutar standardne dubine od 60 cm, što olakšava instalaciju te dolazi s estetski privlačnim Bespoke dizajnom.

Nova linija perilica donosi značajnu uštedu energije tijekom pranja rublja, a najznačajniji rezultat postiže model s dodatnom uštedom energije A-40%. Samsung primjenjuje napredne tehnologije koje prvi put uvodi u svoju liniju perilica kako bi postigao do 40 % manju potrošnju energije od minimalnih zahtjeva za energetsku učinkovitost za ocjenu razreda A.

blank

Bubble Shot raspršuje sapunicu unutar bubnja na vrhu rublja povlačeći je kroz cirkulacijsku pumpu, što omogućuje uštede. To olakšava natapanje rublja i omogućuje ravnomjerno prodiranje deterdženta, čime se povećava ukupna učinkovitost pranja.

Bubble Shot tehnologija također pomaže korisnicima da uštede vodu i skrate vrijeme trajanja programa, prilikom pranja pamučnog rublja. Koristi se do 20 % manje vode u odnosu na uobičajene perilice rublja. Gustoća deterdženta u vodi postaje veća iako je njegova količina ista, što poboljšava učinkovitost pranja dok skraćuje vrijeme ciklusa pranja za do 25 %.

S načinom rada AI Energy Mode u SmartThings Energy praćenje potrošnje energije dodatno se proširuje. Korisnici mogu pratiti svoju dnevnu, tjednu i mjesečnu potrošnju energije, pri čemu se značajka može koristiti čak i za procjenu mjesečnih računa za struju korisnika.

Ako bi mjesečni račun za električnu energiju mogao premašiti cilj korisnika SmartThings Energy može uključiti način uštede energije, koji pametno smanjuje potrošnju energije za do 70 % u usporedbi s pranjem u toploj vodi.

blank

AI Ecobubble omogućuje prilagodbu programa prema rublju. Ovisno o detektiranom tipu tkanine prilagođava količinu mjehurića koji brzo uklanjaju prljavštinu i mrlje kao i vrijeme pranja, temperaturu vode i brzinu centrifuge.

Tako rublje pere jednako učinkovito u hladnoj vodi kao i u toploj, smanjujući potrošnju energije do 70 % u usporedbi s pranjem u toploj vodi. Također štiti boju i teksturu odjeće s do 45,5 % boljom njegom tkanine.

AI Wash nježno, ali temeljito pere odjeću s manje vode i deterdženta. Pomoću naprednog senzora AI Wash detektira težinu i mekoću tkanine u punom bubnju te aktivno prati razinu prljavštine. Koristi prikupljene informacije kako bi dozirao odgovarajuću količinu vode i deterdženta te kontinuirano prilagođava vrijeme namakanja, ispiranja i centrifugiranja za najbolje rezultate.

Kupce u Hrvatskoj mogla bi zanimati promotivna ponuda, kojom, uz kupnju određenih perilica i hladnjaka nove linije Samsung daruje tablet Galaxy Tab A9+ WiFi. Promocija traje od 3. do 16. travnja 2024. ili do isteka zaliha. Za ostvarivanje prava na poklon potrebno je obaviti registraciju.

blank