Nove Sony Xperije u Barceloni na MWC 2020

blank

Sony će za manje od tri tjedna u Barceloni predstaviti nasljednike prošlogodišnjih modela

Tradicionalno, Sony će nove modele pametnih telefona Xperia predstaviti u jutarnjim satima prvog dana Mobile World Congressa u Barceloni. Dakle, novinari će morati poraniti kako bi već u 8:30 sati ujutro bili na Sonyjevom štandu.

Sony bi mogao predstaviti model Xperia 1.1, nasljednika modela Xperia 1, makar taj naziv još nije službeno potvrđen, a glavna stvar je ozbiljniji setup kamera, piše Preporucamo.com.

Glavna kamera bi trebala imati 12 megapiksela i to s king size senzorom od 1/1,5″. Prisjetimo se, Samsung Galaxy S20 i S20+ će također imati novi 12 MP senzor, ali veličine 1/1,8″. Ako Sony napravi dobro procesiranje i ne škrtari na optici, nova 2020. flagship Xperia će imati impresivnu glavnu kameru, bolju od Samsunga S20 i S20+.

blank

Tu je još i 64 MP zum kamera s također vrlo velikim senzorom 1/1,7″, 2 MP ToF za 3D skeniranje te periskopska kamera, vjerojatno s 5x zumom. Peta kamera je ultra širokokutna, s malim 12 MP senzorom dijagonale 1/3,4″.

Prije godinu dana Sony je u Barceloni predstavio tri Android 9 modela, Xperia 1 s 4K OLED ekranom, Xperia 10 i Xperia 10 Plus, a u rujnu 2019. u Berlinu je tijekom IFA sajma predstavljena Xperia 5 koja se smjestila između prva dva modela. Sad je vrijeme za nasljednike iz Barcelone, a vidjet ćemo ih uživo 24. veljače 2020. na Sonyjevom štandu u dvorani 3, na starom poznatom mjestu već dugi niz godina.

Prijenos uživo sa Sonyjeve konferencije u Barceloni možete i sami pratiti na www.youtube.com/user/sonyxperia