Sony Xperia 1 predstavljena u Barceloni

blank

Prvi 4K OLED smartphone na svijetu s 21:9 CinemaWide zaslonom (6,5 inča) i tehnologijama HDR remasteriranja nudi nova Sony Xperia 1.

blankSony Xperia 1 sa Snapdragonom 855 i baterijom od 3330 mAh ima 6,5-inčni Ultra Wide 4K (1644 x 3840px) OLED High Dynamic Range (HDR) zaslon. Verificirao ga je SpecTRAX Service Strategy Analyticsa u odnosu na objavljene specifikacije zaslona za više od 14.000 smartphonea, a potvrđeno je to 8. veljače 2019.

Jedinstveni 21:9 zaslon nudi veću upotrebljivu površinu i idealan je za istovremeno pokretanje i prikaz dvije aplikacije pa sada možete i vidjeti i napraviti više. Možete brzo i jednostavno pokrenuti dijeljenje zaslona na nekoliko načina: sa Smart senseom koji je pametniji nego ikada, aktivacijom funkcije više prozora ili putem glasovne komande. Xperia 1 ima 10-bitnu tonsku gradaciju koja predstavlja bezbroj boja. Xperia 1 pruža dublje razine crne, a boje djeluju puno prirodnije.

blankNadalje, Xperia 1 ima i prvi Eye Autofokus na svijetu u smartphoneu s kamerom s tri objektiva i kontinuiranim snimanjem do 10 fps s AF/AE praćenjem za precizan fokus i ekspoziciju. Tehnologije iz Sonyjevog hvaljenog α („Alpha“) fotoaparata s izmjenjivim objektivima primijenjene su u Xperia 1 kao BIONZ X for mobile. Algoritam omogućava prvom Eye autofokusu na svijetu u smartphoneu da izoštri fokus točno u razini očiju, a također može kontinuirano snimati s do 10 fps AF/AE praćenjem (autofokus i autoekspozicija) da bi pružio precizan fokus i optimalnu ekspoziciju. Snimanje u 4K HDR-u pri 24 frameova po sekundi omogućeno je u 21:9 formatu.
Stražnja kamera s trostrukim objektivom (12 MP) nudi 16 mm za široke kadrove krajolika, svestrani 26 mm objektiv i 52 mm objektiv za telefoto snimanje (ekvivalent 35 mm).

Creator mode opcija (podrška za ITU-R BT.2020 i 10-bitna tonska gradacija) unaprjeđuje postavke zaslona, a nova funkcija kino snimanja Cinema Pro „powered by CineAlta“ omogućava vam da snimate kao u profesionalnom filmskom studiju.

Višedimenzionalni stereo Dolby Atmos zvuk služi za autentično kino iskustvo – podešenja zvuka napravljena su u suradnji sa Sony Pictures Entertainmentom.

blankElegantno metalno kućište u crnoj, ljubičastoj, sivoj i bijeloj boji obrubljuje izdržljivo Corning Gorilla Glass 6 staklo s prednje i stražnje strane, dok IP65/IP68 certificirana otpornost na vodu čuva telefon od oštećenja vodom. Radna memorija iznosi 6 GB, interna 128 GB UFS, a proširenje microSD karticama moguće je do 512 GB.

blank