Novi iPhone 16 Pro Max imat će veći ekran

blank
Foto: X, Majin Bu

Glasnije govore da će oba Pro modela dobiti veći ekran, a iako su se do sada pojavljivale razne informacije ovo bi trebale biti točne

Apple će u rujnu ove godine predstaviti novu seriju iPhone 16, a iPhone 16 Pro trebao bi dobiti veći ekran te sa sadašnjih 6,1 inča skočiti na 6,4 inča. Veći model iPhone 16 Pro Max trebao bi sa 6,7 inča doći na 6,9 inča.

Informacije dolaze od takozvanih lažnih telefona – oni se koriste kako bi proizvođači dodatne opreme mogli prije lansiranja novih modela izraditi proizvode koji su kompatibilni s novim uređajem.

Fotografije koje je podijelio Majin Bu na mreži X uspoređuju pravi iPhone 15 Pro Max s lažnom jedinicom novog 16 Pro Maxa. Novi će modeli dobiti 0,3 odnosno 0,2 inča više dijagonale ekrana, ali se time ne očekuje ništa značajno što se tiče elemenata sučelja.

blank
Foto: X, Majin Bu
blank
Foto: X, Majin Bu

Više će koristi imati budući korisnici iPhonea koji žele gledati video sadržaje na većem ekranu, a oni koji ne vole prevelike ekrane sigurno neće odobravati ovo povećanje ekrana.

Uz najnovije glasine o iPhoneu 16 govori se da će iPhone 16 Pro i 16 Pro Max doći s hardverskim nadogradnjama poput veće baterije, brže Wi-Fi-ja i 5G-a, a novi A18 Pro čip temeljit će se na čipu M4. Novi bi model trebao dobiti posebnu tipku za snimanje, novu ultraširoku kameru od 48 MP i telefoto leću od 5x (na manjem iPhoneu 16 Pro, jer Pro Max već nudi toliko optičko uvećavanje).

Novu Apple iPhone 16 seriju očekujemo u rujnu 2024.

blank