Android 15 će imati kontrolu glasnoće kao na Samsungu

blank
Foto: YouTube

Sljedeća verzija Googleovog operativnog sustava prekopirat će dizajn s One UI, ali će dobiti i nove funkcionalnosti

Druga beta verzija Androida 15 donosi nekoliko novih značajki i poboljšanja korisničkog sučelja, a jedno je inspirirano izbornikom za kontrolu glasnoće koje prikazuje Samsungov One UI 6. Uz ono što Samsung nudi u One UI Android 15 će dodati značajke povezane s reprodukcijom medija.

Kada se proširi klizač za kontrolu glasnoće bit će dostupna promjena glasnoće alarma, upozorenja o pozivima, glasnoće poziva, reprodukcije medija i obavijesti. Dizajn uključuje zasebni klizač za kontrolu glasnoće za reprodukciju medija na Google Cast uređaju (kao što je Google Home ili Google TV).

blank
Foto: Sammobile
blank
Foto: Sammobile

Jedna značajka ipak nije dostupna u One UI, ali će biti prisutna u Androidu 15 – mogućnost promjene reprodukcije medija s jednog Google Cast uređaja na drugi. Štoviše, cijeli ovaj preljevni izbornik ima boje Material You.

Dodatni izbornik također ima gumb za aktiviranje ili deaktiviranje titlova uživo, što je značajka koja već postoji u dodatnom izborniku za kontrolu glasnoće na One UI 6.0. Očekuje se da će se promjena izlaza Google Cast medija pojaviti u One UI 7.0, koji bi mogao debitirati na Galaxy telefonima i tabletima kasnije ove godine.