Novi MAXSport programi uskoro i u 4K rezoluciji

blank

MAX paketi Hrvatskog Telekoma postaju još bogatiji s novim programima i sportskim prijenosima koji uključuju utakmice HNL-a

Hrvatski Telekom tijekom sljedeće četiri sezone ima ekskluzivna prava emitiranja najgledanijeg sportskog sadržaja u Hrvatskoj; Hrvatske nogometne lige i Hrvatskog nogometnog kupa. Prijenosi utakmica odvijati će se na novoosnovanim MAXSport programima koji su korisnicima testno uključeni već od 1. srpnja 2022.

MAXSport 1 će u HD kvaliteti prenositi veći dio HNL utakmica te će biti dostupan već u osnovnom paketu MAXtv-a. Nogometnu sezonu na MAXSportu otvorila je u ekskluzivnom prijenosu utakmica Superkupa Dinamo-Hajduk.

Osim prijenosa uživo program će sadržavati i posebne emisije koje će se baviti hrvatskim nogometom – ponedjeljkom je planirana posebna emisija u trajanju od 90 minuta posvećena HNL-u. Želja HT-a je s vremenom proširiti program na hrvatske lige i kupove iz drugih sportova i da MAXsport bude pravi, sadržajem bogati hrvatski sportski kanal.

MAXSport2 program bit će dostupan MAXtv korisnicima sportskih paketa. MAXSport2 program sadržavat će prijenose uživo u trenutcima kada će se odigravati više paralelnih utakmica dok će se ostatak vremena na njemu prikazivati snimke i sažeci. Oba MAXSport programa bit će dostupa i na MAXtv satelitu te u ponudi Iskona i evotv-a.

blank

Uz prijenos u HD kvaliteti Hrvatski Telekom je tehnološki spreman ponuditi prijenose utakmica i u 4K kvaliteti jer su osigurali povezanost stadiona optičkom infrastrukturom s gigabitnim linkovima. 4K prijenose povremeno možemo očekivati već i u novoj sezoni.

Najatraktivniji sportski i nogometni program upotpunit će nogometne utakmice najboljih i najzanimljivijih liga i natjecanja: UEFA Liga prvaka, UEFA Konfederacijska liga, španjolska La Liga, engleski Premiership, talijanska Seria A, francuska Ligue 1, portugalska Primeira koje će se sve prenositi na ArenaSport kanalima dostupnima na MAXtv-u.

MAXtv korisnici koji su do sada imali SportKlub programe 1 do 6, koji prestaju biti dijelom ponude MAXtv-a, od 1. kolovoza dobivaju u zamjenu sadržajnije ArenaSport programe 7 do 10 čime uz nastavak prijenosa engleskog Premiershipa koji se od ove sezone emitira na ArenaSportu dobivaju i UEFA Ligu prvaka.