Novi Sony Xperia 1 IV koštat će 10.899 kuna

blank

Sony je predstavio dva nova modela pametnih telefona, Xperia 10 IV i Xperia 1 IV, a novi vrhunski model donosi pravi optički zum

Sony Xperia 1 IV ima kameru s tri objektiva, pri čemu svaki senzor ima 12 megapiksela, te omogućava snimanje videozapisa razlučivosti 4K HDR i brzine 120 sl./s na svim objektivima. Podržava snimanje niza fotografija pri 20 sl./s uz AE/AF i HDR te dolazi s novim uistinu optičkim zumiranjem od 85 – 125 mm. Omogućava vam dijeljenje iskustava u pokretu uz streaming uživo videozapisa i igara uživo.

Xperia 1 IV nudi fantastične značajke za videografe i fotografe te velike prednosti za igrače mobilnih igara, bez obzira na to natječu li se u e-sportovima ili usmjeravaju sadržaje. Audiofili će uživati u prednostima višedesetljetnog Sonyjevog iskustvo sa zvukom i glazbom, a dostupan im je i novi Music Pro za snimanje pjesama kao u studiju. Ljubitelje filmova oduševit će najsvjetliji 4K HDR zaslon od 120 Hz na pametnom telefonu ikad. OLED ekran je dijagonale 6,5 inča, uz omjer 12:9, u 4K rezoluciji.

Ovo je Sonyjev prvi pametni telefon s podrškom za snimanje videozapisa razlučivosti 4K HDR brzine od 120 sl./s na svim objektivima s tehnologijama za AF oka i praćenje objekta te streaming videozapisa uživo. Tehnologija snimanja Alpha uključuje AF oka u stvarnom vremenu i snimanje niza fotografija do 20 sl./s s AF/AE HDR-om, uključujući i pravo optičko zumiranje od 85 – 125 mm.

blank

blank

blank

blank

Uz značajku AF oka u stvarnom vremenu na svim objektivima snimit ćete zadivljujuće portrete, neovisno o tome fotografirate li osobe ili životinje. Čak i ako je vaš objekt u pokretu ili mu je jedno oko pokriveno, snimit ćete nezaboravne slike pune energije i izričaja.

Nova prednja kamera s velikim senzorom od 12 megapiksela omogućava snimanje 4K HDR videoautoportreta i nudi streaming uživo za trenutačno dijeljenje. Ručno upravljanje pomaže vam da postignete željeni izgled, svaki put.

Razvijena u suradnji s igračima koji se natječu u e-sportovima Sony Xperia 1 IV nudi brojne značajke za lakšu pobjedu u igrama i novo usmjeravanje sadržaja uživo za igrače koji usmjeravaju igre.

blank

Zvučni priključak od 3,5 mm na modelu Xperia 1 IV ne samo da je praktičan nego i pruža vjeran zvuk zahvaljujući materijalima i elektroničkim komponentama vrhunske kvalitete. Xperia 1 IV dolazi sa stereo zvučnicima punog raspona ugrađenim na prednjoj strani telefona za učinkovitu reprodukciju zvučnog polja.

Zahvaljujući ažuriranoj pogonskoj jedinici zvučnika i strukturi kućišta zvuk zvuči snažnije, a izobličenje je manja, naročito između srednje i najviše postavke jačine zvuka. Rezultat je stvarniji zvuk s jasnim instrumentalima, ujednačenim i snažnim vokalima i dubokim basovima. Neovisno o tome gledate li videozapise ili slušate glazbu, uživat ćete u sve prožimajućem zvuku visoke kvalitete.

U telefon je ugrađeno 12 GB radne i 256 GB interne memorije, baterija kapaciteta 5000 mAh koja će se do 50 posto napuniti za 30 minuta, a poznata je i cijena za Sony Xperia 1 IV – koštat će 10.899 kuna (1399 eura).

blank

blank

blank

blank