Od sada lakše do dokumenata u zagrebačkoj Heinzelovoj

blank

Od danas 8. studenoga kreću rezervacije putem mobilne aplikacije i za upravne poslove koji se obavljaju u Heinzelovoj

Prije nego li krenete mijenjati ili predati zahtjev za novu osobnu iskaznicu, putovnicu ili vozačku dozvolu rezervirajte vrijeme u koje želite doći kako biste sve obavili bez čekanja. Policija je nakon većeg broja postaja u Hrvatskoj tu funkcionalnost omogućila i u Heinzelovoj ulici u Zagrebu, mjestu gdje se inače čeka u redu i po nekoliko sati.

Za obavljanje upravnih poslova od 24. listopada u Policijskoj upravi zagrebačkoj na lokaciji u Petrinjskoj 30 aktivna je usluga rezerviranja reda broja čekanja putem mobilne aplikacije odnosno rezervacija termina za pojedine poslovne procese.

blank

Navedena usluga od danas 8. studenoga bit će aktivna i za lokaciju Heinzelova 98. Za podnošenje zahtjeva za osobnu iskaznicu i za putovnicu, izdavanje izrađenih osobnih iskaznica i putovnica te za reguliranje prebivališta građani će na ovaj način moći izbjeći čekanje u redovima na šalterima u Petrinjskoj 30 i Heinzelovoj 98. Osim navedenih poslovnih procesa, za Heinzelovu 98, putem mobilne aplikacije moguće rezervirati i termine za poslove vezane za vozačke dozvole i vozila.

Korištenje aplikacije je iznimno jednostavno. Upisivanjem riječi redomat.mup.hr ili e-Redomat u bilo koju web tražilicu na zaslonu se otvara opcija REDOMAT.MUP.HR. Ulaskom u aplikaciju kroz samo tri koraka na vrlo jednostavan i brz način građani mogu rezervirati termin koji im najbolje odgovara.

Nakon odabira lokacije i rezervacije rednog broja, građani u aplikaciji odabiru uslugu, datum i termin, a što mogu učiniti za prvi sljedeći radni dan odnosno prvi slobodan termin.

Policija moli građane da poštuju pravilo jedna punoljetna osoba – jedan broj te da u slučaju spriječenosti dolaska otkažu svoj termin kroz aplikaciju. Osim putem mobilne aplikacije građani svoj redni broj za pojedinu uslugu mogu neposredno preuzeti na redomat uređaju smještenom u predvorju zgrade u Heinzelovoj i Petrinjskoj ulici.

U predvorju zgrade na lokacijama u Petrinjskoj 30, Heinzelovoj 98 te u prostorijama Policijske postaje Velika Gorica u Ulici Matije Magdalenića u Velikoj Gorici nalaze se kiosci na kojima građani, uz stručnu pomoć, mogu aktivirati e-osobne iskaznice i zatražiti mobilni digitalni identitet te putem mobilne aplikacije Certilia ostvariti mogućnost pristupanja portalu e-Građani putem mobitela. Uz aktiviranu e-osobnu građanima je dostupno više od 100 usluga putem platforme e-Građani.

blank

blank

blank

blank