OPPO je postao broj 1 u Kini. Prešišao je brandove Vivo, Huawei, Apple i Xiaomi

blank

Po prvi put marka pametnih telefona OPPO postala je broj 1 u Kini. Podatak se odnosi na prodaju pametnih telefona u siječnju

Prodaja pametnih telefona u posljednje vrijeme proživljava izuzetne promjene. Tko je bio gore, sad je dolje. Oni s dna penju se prema vrhu. Upravo to se dogodilo proizvođaču Oppo koji je u siječnju 2021. na kineskom tržištu zauzeo prvo mjesto, uz udio od 21 posto, pokazuju podaci koje je objavio Counterpoint Research.

Rebrandiranje serije Reno i lansiranje drugih zanimljivih uređaja po nižoj cijeni od prethodnika pomogli su u osvajanju prvog mjesta. Prodaja OPPO-a porasla je za 33% na mjesečnoj razini (MoM) i 26% na godišnjoj razini (YoY).

blank

Istovremeno, OPPO je postao broj dva proizvođač 5G pametnih telefona u Kini. Modeli OPPO Reno5 i OPPO Reno4 s ekranima od 6,43 inča i brzim punjenjem baterije od 4300 odnosno 4000 mAh, uz snagu punjenja od čak 65 W te Snapdragon 765G podržavaju rad u 5G mrežama. Cijene ovih telefona su 464 USD odnosno 417 USD.

Na drugom je mjestu Vivo s 20 posto udjela dok su Huawei, Apple i Xiaomi imali po 16 posto. Jedan od razloga svakako je i prodaja branda Honor koji više nije u vlasništvu Huaweija pa se samim time Honorovi rezultati ne pribrajaju Huaweiju.

Pogledajte modele koje do sada predstavio OPPO