Kreće sedma sezona A1 Adria League s nagradnim fondom od gotovo 200.000 kuna

blank

A1 Adria Liga u 2021. donosi i neke novitete u samo natjecanje – uz tri esport naslova vraćaju se najbolji League of Legends timovi

U dvije prethodne prošlogodišnje sezone regionalne A1 Adria Lige, koje je putem digitalnih kanala Twitch (platforma za streaming uživo za gamere), YouTube i Facebook pratilo više od 130.000 gledatelja, sudjelovalo je više od 6.000 sudionika.

Nakon nekoliko mjeseci online borbe, natjecanje je kulminiralo velikim finalom na Reboot Online Games Weeku, događaju koji se odigrao krajem studenog i na kojem su okrunjeni prvaci šeste sezone natjecanja.

Sedma sezona je pred nama, a A1 Adria League kreće u potragu za novim esport talentima, uz mamac od gotovo 200.000 kuna koliko iznosi nagradni fond. Uz standardne igre CS:GO (Counter Strike: Global Offensive), FIFA21 i Brawl Stars, najbolji igrači regije okušat će se i u najpopularnijem svjetskom gaming naslovu – League of Legends koji se nakon tri godine ponovo vraća u igru. Timovi će pokušati ponoviti sjajno finale između ASUS ROG ELITE i x25 eSports s Reboot InfoGamera 2017.

“Unatoč pandemiji i novom normalnom, popularnost esporta u regiji je nastavila s impresivnim rastom, a rekordne su brojke i kod nas potaknule veliku dozu optimizma oko budućnosti esporta i popularizacije gaming kulture. A1 Adria Liga u pet je godina postala jedna od najprestižnijih platformi za stvaranje regionalnih esport zvijezda, a u istom tonu nastavljamo i ove godine”, poručila je Monika Majstorović, direktorica marketinga za privatne korisnike A1 Hrvatska.

Kvalifikacije za CS:GO, Brawl Stars i FIFA21 počinju od 20. ožujka 2021. dok će League of Legends igrači u svoju avanturu nešto kasnije – 17. travnja. Kvalifikacije su potpuno otvorene za sve igrače iz regije koji zadovoljavaju dobnu granicu i smatraju da se mogu natjecati protiv najvećih imena esporta u regiji.

Do početka natjecanja regionalni gameri mogu se zabavljati na A1 Gaming Weekend turnirima koji će se prenositi na svim kanalima A1AL. Sraz najboljih eFootball PES2021 igrača očekuje nas na turniru koji će se odigrati u subotu (6. ožujka). Vikend nakon toga na veliku pozornicu stižu Tekken 7 igrači koji će pokazati najbolje vještine iz borilačkog svijeta. Informacije i prijave su na linku.