Orange Belgium prodaje obnovljene pametne telefone

blank

U ponudi je od 18. ožujka 2024. godine, inače Svjetskog dana recikliranja, više od 8500 rabljenih uređaja kojima je udahnut novi život

Pametni telefoni se mogu kupiti preko nove web trgovine Orange Belgium, uz podršku partnera Recommerce. Razlog za ovakvu poslovnu odluku je što Orange Belgija slijedi svoju ambiciju kako bi smanjili svoje emisije CO2 i pomogli premostiti digitalni jaz nudeći kvalitetne obnovljene pametne telefone s 2 godine garancije.

Time Orange Belgium nastavlja svoj razvoj i predanost kružnom gospodarstvu postavši operator s najširom ponudom obnovljenih pametnih telefona u Belgiji. Nova inicijativa dodatak je “Re programu” Orange Belgija koji je pokrenut 2022., a temelji se na 4 jednostavna “Re” za pomoć planetu i uštedu novca:
Repair – svaka Orange trgovina nudi uslugu popravka kako bi kupcima pomogli da zadrže svoj uređaj dulje
Refurbish – uređaji se obnavljaju i daju im se drugi život
Recycle – prikupljanje vrijednih sirovina iz mobilnih telefona koji se ne mogu ponovno koristiti
Return – kupci mogu predati svoje stare uređaje u Orange trgovini u zamjenu za vaučer.

U Belgiji više od 3 milijuna pametnih telefona ostaje neiskorišteno, zbog čega Orange Belgium radi na razvoju održivijeg mobilnog tržišta. U 2023. Orange Belgium prikupio je 37.000 mobilnih uređaja i prodao 13.500 obnovljenih telefona u sklopu Re programa.

Osim uštede kupnja obnovljenog pametnog telefona pomaže smanjiti utjecaj na okoliš izbjegavanjem proizvodnje novog uređaja: u prosjeku, obnovljeni pametni telefon izbjegava emisiju od 50 kg CO2. Uz to, za svaki prikupljeni uređaj Orange Belgium donira 2 € programu zaštite okoliša Natagora / Natuurpunt, koji sadi drveće i živice u Belgiji.