Ovo je najupečatljiviji uređaj koji smo vidjeli na MWC23

blank

RAZR je i dalje predivan smartphone koji izaziva divljenje, a Motorola je u Barceloni pokazala kako bi mogla izgledati bliska budućnost

Budućnost bi mogla biti uzbudljiva, zanimljiva, praktična i elegantna, pokazuje koncept Motorola Rizr s kojim smo se družili u Barceloni, tijekom Mobile World Congressa koji je ove godine okupio desetke posjetitelja iz cijelog svijeta. Motorola je svima omogućila uvid u ono što fantastično rade već 40 godina, puno duže nego bilo koji brend mobilne telefone.

Danas u svijetu pametnih telefona koristimo nekoliko formi – monoblok i preklopne, a uskoro bismo mogli u rukama imati ekrane koji se rolaju. Smisao je sličan kao i kod modela Motorola razr koji je prije nekoliko godina prvi pokrenuo pravu malu revoluciju, smanjujući dimenzije velikih uređaja u trenucima kada ih ne koristimo, ali i kada koristimo s vanjskim ekranom.

blank blank

Konceptni pametni telefon Motorola Rollable na prvi pogled ima 5-inčni ekran, što će biti dovoljno za većinu situacija koje bi se mogle obavljati, ali kada korisniku ustreba veći ekran onda se iz omjera 15:9 ekran pretvara u 6,5-inčni, uz omjer stranica 22:9. Dovoljno je samo pritisnuti bočnu tipku i kroz nekoliko trenutaka slijedi prava mala metamorfoza.

Na ovaj se način može gledati filmove u praktičnijem formatu, bez onih crnih i neiskorištenih dijelova ekrana. Ekran bi se, prema ideji iz Lenova, trebao automatski prilagoditi sadržaju koji se koristi na samom ekranu. Možda će vam za pisanje elektronske pošte također trebati više prostora, kao i za gledanje filmova. Za brzo odgovoriti na pristiglu poruku neće vam trebati veliki ekran.

Najbolje da sami pogledate kako sve to izgleda u praksi, a snimili smo i zanimljive kadrove u Barceloni:

 

blank blank blank blank blank blank blank blank blank