Xiaomi pokreće novi globalni izazov s jednoinčnim foto senzorom

blank

Novopredstavljena serija 13 sastoji se od tri člana, a vrh ponude je Xiaomi 13 Pro sa senzorom od 1 inča, uz tri Leica leće

Uz tri nova pametna telefona u Xiaomi 13 seriji predstavljena su i tri uređaja – slušalice Xiaomi Buds 4 Pro, pametni sat Xiaomi Watch S1 Pro i električni romobil Xiaomi Electric Scooter 4 Ultra sa 70 kilometara dosega. Ipak, zvijezde su pametni telefoni predstavljeni dan prije početka Mobile World Congressa u Barceloni (MWC23).

Nakon što je prvi put objavio Xiaomi 13 i Xiaomi 13 Pro na domaćem, kineskom tržištu krajem prošle godine, sada su modeli predstavljeni i za ostatak svijeta. Uz dva premium uređaja Xiaomi je predstavio i 13 Lite verziju nižih specifikacija namijenjenu mlađim korisnicima, piše Mobile World Live.

blank

blank

Dva vrhunska uređaja u seriji Xiaomi 13 oslanjaju se na partnerstvo s poznatim brendom kamera Leica, koje je sklopljeno prošle godine. Telefoni imaju profesionalne optičke leće i napredne mogućnosti softvera, kako bi se dodatno poboljšala kvaliteta snimljenih fotografija.

Oba modela pokreće Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 čipset i Xiaomijev sustav upravljanja baterijom. Ostale specifikacije uključuju trostruke kamere s glavnom jedinicom od 50 MP. Pro verzija ima veći zaslon od 6,73 inča, u usporedbi sa 6,36 inča na standardnoj inačici i nešto veću bateriju od 4820 mAh.

Xiaomi 13 Lite verziju pokreće Qualcomm Snapdragon 7 Gen 1 čipset, podržava brzo punjenje, koristi bateriju od 4500 mAh, ima 6,55-inčni zaslon, glavnu kameru od 50 MP i sustav dvostruke prednje kamere. Xiaomi nudi ovaj uređaj mlađim korisnicima s raznim značajkama osmišljenim da privuku korisnike društvenih medija.

Xiaomi 13
Xiaomi 13
Xiaomi 13 Pro
Xiaomi 13 Pro
Xiaomi 13 Lite
Xiaomi 13 Lite

blank blank