Ovo su novosti koje Samsung One UI 3 donosi uz Android 11

blank

Najnovija inačica Samsung One UI 3 stiže s operativnim sustavom Android 11, a uz dizajn donosi i zanimljive novosti

Samsung na Android pametnim telefonima trenutno nudi One UI 2.5, a nadogradnjom postojećih modela na Android 11 stići će i nadogradnja Samsungovog sučelja One UI na verziju 3. Prvi će na red stići uređaji serije Galaxy S20 (Galaxy S20, S20 + i S20 Ultra) u Koreji, SAD-u i na većini europskih tržišta.

Nakon S20 serije, na red stižu Galaxy Note20, Z Fold2, Z Flip, Note10, Fold i S10 serije dok će ažuriranje na uređajima iz Galaxy A serije biti dostupno u prvoj polovici 2021. godine.

Što donosi One UI 3?

blank

Profinjeni dizajn, poboljšana prilagodba i veća kontrola sadržaja samo su dio onoga što će ponuditi nova verzija. Podsjetimo, Samsung je nedavno najavio da će podržati tri generacije nadogradnji operativnih sustava (OS) za milijune njihovih uređaja.

Sadržaji unutar sučelja koji se najčešće upotrebljavaju i posjećuju, poput početnog zaslona, zaključanog zaslona, obavijesti i brze ploče, vizualno su poboljšani kako bi se istaknulo ono važno. Novi vizualni efekti, poput efekta tamnjenja / zamućenja za obavijesti, korisnicima pomažu da se brzo usredotoče na ono što je najvažnije, a redizajnirani widgeti održavaju početni zaslon Samsung korisnika organiziranim, čistim i elegantnim.

Glatki efekti pokreta i animacija, u kombinaciji s prirodnim taktilnim povratnim informacijama, čine navigaciju i upotrebu Samsung Galaxy pametnih telefona pravim užitkom. Iščezavanje zaključanog zaslona izgleda čišće, prekidači glatko klize ispod prstiju, a osjećaj pritiska na tipke je realniji.

blank

Premještanje između uređaja bit će prirodnije jer One UI pruža jedinstveno, cjelovitije iskustvo u širem Galaxy sustavu, uz podršku za nove sadržaje koji su dostupni preko svih uređaja. Preoblikovani One UI widgeti zaključanog zaslona pomažu pri kontroli glazbe i pregledu važnih informacija, poput događaja iz kalendara ili dnevnih rutina, bez potrebe za otključavanjem uređaja.

Praćenje poruka i razgovora je intuitivnije, a obavijesti aplikacija za razmjenu poruka grupirane su sprijeda i u sredini tako da korisnici mogu brzo čitati i odgovarati na svoje poruke. Izgled video poziva od ruba do ruba zaslona donosi novo iskustvo komunikacije koje približava ljude onima koju si im najvažniji.

Uz One UI 3, kamera na Samsung uređaju postaje još i snažnija. Poboljšano zumiranje fotografija zasnovano na AI, unaprijeđeni autofokus i automatska ekspozicija pomažu prilikom snimanje izvrsnih fotografija. Pored toga, kategorije organizacije u Galeriji omogućuju brže i lakše pronalaženje željenih fotografija.

blank

Naime, dok korisnik u galeriji gleda određenu fotografiju prelaskom prsta po zaslonu prema gore pojavit će se i sve povezane fotografije. Kako bi se osigurali da se nijedna od uspomena ne izgubi, uređene fotografije moguće je vratiti u izvornik u bilo kojem trenutku, čak i nakon što su spremljene.

Korisnici će imati slobodu prilagodbe korisničkog sučelja prema svojim željama. Bilo da imaju tamni način rada ili dijele svoj mobilni Hotspot, od sada je to moguće jednostavnim povlačenjem prsta ili dodirom uz novi način prilagodbe brze ploče. Također, korisnici mogu dijeliti slike, videozapise ili dokumente lakše nego ikad prije. Zahvaljujući mogućnosti prilagodbe liste dijeljenja, moguće je „zakačiti“ najčešće korištena odredišta za dijeljenje, bilo da je to kontakt, aplikacija za razmjenu poruka ili e-pošta.

Jedno korisničko sučelje omogućuje održavanje različitih profila iz profesionalnog i privatnog života, uz koje više nema brige hoće li nešto biti poslano pogrešnoj osobi. Za daljnje prilagodbe potrebno je postaviti widgete na početni zaslon i prilagoditi prozirnost kako bi se bolje podudarali s pozadinom ili promijeniti dizajn i boju sata na Always On Displayu i Lock screenu. Čak je moguće dodati videozapis na zaslon dolaznog / odlaznog poziva kako bi doživljaj poziva učinili osobnijim.

blank