Plaćajte mobitelom i Google Pay uslugom u trgovinama i pri online kupnji

blank

Usluga beskontaktnog plaćanja Google Pay dostupna je hrvatskim korisnicima Premium Visa kartica

U vremenu kad je potrebno izbjegavati direktan kontakt mogućnost beskontaktnog plaćanja se itekako cijeni, kako biste zaštitili svoje zdravlje i svih oko sebe.

PBZ Card je, u suradnji s Googleom, uveo mogućnost plaćanja Google Pay uslugom za korisnike svojih Premium Visa kartica. Google Pay omogućava jednostavan i siguran način plaćanja u trgovinama i prilikom online kupnje, a ova napredna usluga beskontaktnog plaćanja od sada je dostupna korisnicima Premium Visa Gold, Premium Visa Platinum, Premium Visa Infinite i Visa Business Platinum kartica PBZ Carda.

“Izuzetno mi je drago da smo našim korisnicima ponudili još jednu mogućnost naprednog beskontaktnog plaćanja, osobito u ovim izvanrednim okolnostima kada je, kako bismo zaštitili
zdravlje naših korisnika, izrazito važno izbjeći kontakt gdje god je to moguće. Uz mogućnost
beskontaktnog plaćanja koje nude sve naše Premium Visa kartice, korisnicima je sada uz
Google Pay uslugu dostupno i plaćanje mobitelom”, istaknuo je Mislav Blažić, predsjednik
Uprave PBZ Carda.

Putem aplikacije Google Pay može se plaćati diljem Hrvatske na prodajnim mjestima koja podržavaju beskontaktno plaćanje, na svim platformama Googlea, za online plaćanja, kao i putem aplikacija na kojima je vidljiva oznaka Pay with Google.

“Ova inovativna i napredna usluga plaćanja ujedno korisnicima jamči najveću moguću razinu
sigurnosti, objedinjujući visoke sigurnosne mjere koje im pruža PBZ Card, kao i dodatnu
zaštitu budući da se niti u jednom trenutku transakcije ne koriste korisnikovi kartični podatci
te su oni u potpunosti zaštićeni”, istaknuo je Mario Jurišić, član Uprave PBZ Carda.

Kako se koristi usluga Google Pay

Na pametni telefon kojeg pokreće Android 5.0 Lollipop ili noviji potrebno je instalirati aplikaciju Google Pay. U aplikaciju se zatim doda Premium Visa kartica PBZ Carda.

U trgovini je potrebno otključati ekran pametnog telefona, prisloniti telefon uz uređaj za beskontaktno plaćanje. Obratite pozornost na kojem dijelu stražnjeg dijela kućišta se ostvaruje kontakt, kako biste kasnije brže obavili plaćanje.

blank

Nadalje, usluga Google Pay integrirana je u sve Google proizvode, omogućujući jednostavniju kupnju filmova, knjiga i aplikacija kao i izlistavanje svih kupnji na jednom mjestu. Također, usluga omogućuje spremanje vaučera, kartica vjernosti te poklon kartica i njihovo korištenje prilikom plaćanja. Ovo je zgodno i za korisnike koji nemaju PBZ karticu jer na jednom mjestu mogu imati sve svoje kartice koje inače nose u novčaniku.

Nakon što je 2018. Google prvi put u Hrvatskoj predstavio uslugu Google Pay u partnerstvu s
Privrednom bankom Zagreb za korisnike Visa Inspire kartice, sada i PBZ Card, članica PBZ
grupe uvodi ovu naprednu uslugu plaćanja za korisnike Premium Visa kartica.