Podsjetnik na Mobile World Congress 2017

mobile world congres
mobile world congres,barcelona,the next element

Prije gotovo godinu dana održan je MWC 2018, jedan od najbitnijih ako ne i najbitniji događaj u području mobilne telefonije.

Pakiranje na novi Mobile World Congress je već počelo u redakciji Portofona, ali prije nego dođemo do Barcelone, podsjetit ćemo se što smo vidjeli prije godinu dana u katalonskom gradu. Tema MWC 2017 bila je The Next Element, a tijekom četiri dana kongres je posjetilo 108.000 ljudi. Ukupno je 2300 izlagača izložilo svoje novitete, a sve je pratilo 3500 novinara iz cijelog svijeta.

Mobilni svjetski kongres najviše se dotaknuo 5G (pete generacije mobilne telefonije), naglasak je bio na VR, AI i AR tehnologijama, robotima, dronovima. Jedan od glavnih hitova bila je Nokia 3310 (2017). Samsung je predstavio dva nova tableta (Galaxy Tab S3 i Galaxy Book), Huawei novi Android P10, spomenuta Nokia pokazala nam je modele Nokia 3, Nokia 5 i Nokia 6. LG je dan prije početka kongresa pokazao model G6, Alcatel nam je predstavio A5 LED s nešto više od 30 LED-ica na stražnjem kućištu koje mogu proizvesti zanimljive svjetlosne siluete i efekte. Najboljim novim pametnim telefonom proglašen je Sony Xperia XZ Premium.