Pogledajte lokacije na kojima je dostupan 5G signal Hrvatskog Telekoma

blank

5G mreža Hrvatskog Telekoma za sada je dostupna na područjima šest hrvatskih gradova, a za korištenje vam je potrebna i određena tarifa

Hrvatski Telekom je 29. listopada 2020. započeo s komercijalnim radom 5G mreže, koristeći tehnologiju dinamički dijeljenog spektra (DSS – Dynamic Spectrum Sharing) koja omogućava korištenje postojećih frekvencija za 5G tehnologiju te dinamičko dijeljenje frekvencijskih resursa između 5G i 4G tehnologije ovisno o potrebama korisnika.

HT je krenuo s implementacijom 5G DSS tehnologije na frekvencijskom pojasu od 2100 MHz, a mi smo već isprobali Apple iPhone 12, iPhone 12 Pro i Huawei P40 Pro u zagrebačkoj Radničkoj ulici, spajajući se brzinama većina od 450 Mb/s. Pogledajte naš 5G test:

Karta pokrivenosti 5G signalom Hrvatskog Telekoma može se provjeriti na linku. Dakle, pokrivanje je tek počelo, ali je pokriven velik broj stanovnika. U ovom trenutku 5G mreža dostupna je na područjima Zagreba, Rijeke, Splita, Osijeka, Samobora i Svete Nedelje.

blank

Tko može koristiti HT-ov 5G signal?

U promotivnom razdoblju do 30.06.2021. korištenje 5G funkcionalnosti je omogućeno u pojedinim Premium tarifama HT-a (tarife L i Unlimited), bez dodatnih naknada. Kako bi mogli koristiti 5G mrežu potrebno je, osim tarife, nalaziti se na području pokrivanja 5G mrežom te imati 5G kompatibilan uređaj.